to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 02.09.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «5 από τους 7 δικαστές του Ειδικού δικαστηρίου προήχθησαν σε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου»

Χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου με στόχο τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Σΰμμαχία καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία εν μέσω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη προάγοντας σε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου τους 5 από τους 7 δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου. Καταγγέλλει επίσης την προαγωγή σε θέση Αντιπροέδρου δικαστικού γνωστής για τις ακροδεξιές και αντισημιτικές απόψεις της, γεγονός που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ΚΙΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου και, εντέλει, η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. 

Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού  Δικαστηρίου, η κυβέρνηση  επέλεξε να προάγει σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ.

Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει ‒μάταια γιατί είναι αναντιστρεπτή‒ είναι να γλιτώσει την κατάρρευση μέσα από μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το κράτος δικαίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)