to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 23.09.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η νεολαία βγαίνει ξανά στο δρόμο για το κλίμα και είμαστε όλοι μαζί της

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη παγκόσμια κλιματική κινητοποίηση (24/09) στο Σύνταγμα


Το τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

Η νεολαία βγαίνει ξανά στο δρόμο για το κλίμα και είμαστε όλοι μαζί της.

Η κλιματική κρίση με τον τρόπο που την βιώνουμε τα τελευταία χρόνια θέτει ξεκάθαρα σε αμφισβήτηση την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες της καλοκαιρινής περιόδου, οι ξηρασίες και οι καύσωνες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά με τη συχνότητα και τη σφορδρότητά τους, ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει να δράσουμε τώρα. Άλλωστε η πρόσφατη έκθεση της IPCC κατονομάζει την ανθρώπινη δραστηριότητα ως τον κύριο υπεύθυνο για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Λίγο πριν την COP26 τον Νοέμβρη στην Γλασκώβη, ενώνουμε τις φωνές μας και τους αγώνες μας με τη νεολαία αλλά και με όλους όσους αγωνίζονται για ένα μέλλον αξιοβίωτο. Η στροφή που απαιτείται στην οικονομία, στις παραγωγικές δομές αλλά και στο καταναλωτικό μοντέλο που έχει κυριαρχήσει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου συστήματος. Οι «πράσινες» νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορούν να προσφέρουν διέξοδο στα προβλήματα που δημιούργησαν. Είναι αναγκαία μια ριζοσπαστική στροφή που θα εγγυηθεί τον κοινωνικά δίκαιο οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγής και της κατανάλωσης, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Την Παρασκευή στις 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για Κλιματική Δικαιοσύνη, ώρα 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος και σε ολόκληρη την χώρα.

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Η κλιματική κρίση είναι πλέον μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό το φετινό καλοκαίρι με το πρωτοφανές κύμα καύσωνα και τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην χώρα.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος είναι αγώνας διαρκής. Είναι ανάγκη να μπει φρένο στην εκμετάλλευση του περιβάλλοντος στο όνομα της ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων αδιαφορώντας πλήρως για την κλιματική κρίση.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στις 24/09 στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00 στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι είμαστε εδώ να αγωνιστούμε για κλιματική δικαιοσύνη.

There is no planet B

System change not climate change

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)