to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 17.09.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Το επιτελικό κράτος «των αρίστων» πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη Δημόσια Υγεία

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, επέδειξε την ίδια αδράνεια και ανευθυνότητα όπως έκανε σε όλους τους τομείς μετά την άρση του lockdown, αφήνοντας ανοχύρωτα σχολεία με την ευθύνη να μετακυλύεται τελικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς»


Η ανακοίνωση Τμήματος Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανησυχητική εικόνα στα σχολεία:

Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και η εικόνα είναι ήδη ανησυχητική, καθώς μεγαλώνει η λίστα των σχολείων που παραμένουν κλειστά λόγω καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Το Υπουργείο Υγείας, δυστυχώς επιμένει στην επικίνδυνη πολιτική για την Υγεία και την Παιδεία, με αποτέλεσμα τα σχολεία να ανοίξουν λειτουργώντας σε πλήρη σύνθεση, με μαθητές στοιβαγμένους σε μικρές αίθουσες, με ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, με συνθήκες που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν υγειονομική ασφάλεια στη σχολική κοινότητα. Τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εξαντλήθηκαν στην «πολυδιαφημιζόμενη» διανομή των μασκών για να εξελιχθεί και αυτή σε ένα απίστευτο φιάσκο με τις μάσκες XXL που διανεμήθηκαν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επέδειξε την ίδια αδράνεια και ανευθυνότητα όπως έκανε σε όλους τους τομείς μετά την άρση του lockdown, αφήνοντας ανοχύρωτα σχολεία με την ευθύνη να μετακυλύεται τελικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το επιτελικό κράτος «των αρίστων» πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη Δημόσια Υγεία.

Να προχωρήσει σε πρόσληψη εκπαιδευτικών και εξεύρεση χώρων ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των αποστάσεων. Να εξασφαλίσει τη δωρεάν διενέργεια test σε εκπαιδευτικούς και ευάλωτες ομάδες μαθητών. Να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα υγειονομικής θωράκισης των σχολείων, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να σταματήσει να αξιοποιεί την πανδημία προς τέρψη «συμφερόντων» και να  αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)