to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 23.08.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζεται το έδαφος για το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ

«Μέσα σε ένα “κρεσέντο” καταστροφολογίας της νέας διοίκησης και του αρμόδιου υπουργείου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο ακυρώνει τις ελαφρύνσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ακύρωση της έκπτωσης του 10% προς τους συνεπείς καταναλωτές» επισημαίνει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τις τιμολογιακές αυξήσεις


Η ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τις τιμολογιακές αυξήσεις αναφέρει:

Ενάμισης μήνας διακυβέρνησης της ΝΔ και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το “ξεπούλημα” της ΔΕΗ. Τα, δε,  διαφαινόμενα σχέδια για διπλές αυξήσεις στα τιμολόγια  “στρώνουν το έδαφος” για την μετακύλιση του κόστους του ρεύματος στα νοικοκυριά, διευρύνοντας το πεδίο κέρδους των ιδιωτών παρόχων.

Μέσα σε ένα “κρεσέντο” καταστροφολογίας της νέας διοίκησης και του αρμόδιου υπουργείου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο ακυρώνει τις ελαφρύνσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ακύρωση της έκπτωσης του 10% προς τους συνεπείς καταναλωτές.

Όλα αυτά βρίσκονται στον αντίποδα των ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε μειώσεις 12% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σ. Φάμελλος: Ο σχεδιασμός Χατζηδάκη οδηγεί σε αύξηση του κόστους του ρεύματος έως και 17%

«Η ΔΕΗ είναι πολύ σημαντικός φορέας για την χώρα, στηρίζεται η κοινωνία, η οικονομία και η παραγωγή στη ΔΕΗ. Την περίοδο 2015-2019 κατορθώσαμε να έχουμε μείωση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος περίπου 12% μεσοσταθμικά, ενώ ταυτόχρονα δεν ιδιωτικοποιήθηκε κανένα κομμάτι της παραγωγής της και ιδιαίτερα τα υδροηλεκτρικα και μειώθηκε 1 δις ευρώ ο δανεισμός της ΔΕΗ.

Αυτό είναι και το κριτήριο με το οποίο θα κρίνουμε και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όταν ανακοινωθεί, γιατί ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, παρά την καταστροφολογία. Αν θα καταφέρουν να μειώσουν την τιμή του ρεύματος χωρίς να ξεπουλησουν δημόσια περιουσία και έλεγχο δικτύων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τομεάρχης ενέργειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, στην εκπομπή της Στεφανίας Κασίμη και του Δημήτρη Χριστούλια. Διαβάστε περισσότερα...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)