to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 08.07.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης προς τον «εντιμότατο» φίλο του, κ. Φρουζή;

Στα emails του κ. Φρουζή, όμως, προς τον κ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, ο ισχυρός άνδρας της Novartis διοργανώνει προεκλογικές συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες, προφανώς προκειμένου οι τελευταίοι να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Μητσοτάκη-Φρουζή: 

Στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τον κ. Φρουζή της Novartis υπήρξε απολύτως τυπική και στο πλαίσιο των κοινωνικών του συναναστροφών.

Στα emails του κ. Φρουζή, όμως, προς τον κ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, ο ισχυρός άνδρας της Novartis διοργανώνει προεκλογικές συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες, προφανώς προκειμένου οι τελευταίοι να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης που για άλλη μια φορά συνελήφθη ψευδόμενος στη Βουλή, οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ο «εντιμότατος» φίλος του, κ. Φρουζής του οργάνωσε προεκλογικές συναντήσεις στήριξης με επιφανείς επιχειρηματίες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;

Ποια είναι τα γραμμάτια που ξεπληρώνει σήμερα προς τον «εντιμότατο» φίλο του, καλύπτοντας το σκάνδαλο και μιλώντας για σκευωρία ;

ΥΓ. Προς στιγμής είχαμε πιστέψει πως η μεγάλη πρωτοτυπία του σκανδάλου Novartis ήταν πως αποτελούσε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από το οποίο απουσίαζε το όνομα Μητσοτάκης. Δυστυχώς διαψευστήκαμε..


Τα emails που αντάλλαξαν Φρουζής και Κυριάκος – Τι «παραλείπει» ο αρχηγός της ΝΔ

Και νέο δημοσίευμα που αναφέρεται στα επίμαχα emails που αντάλλαξαν o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento.

Mάλιστα μετά και την προ ημερησίας διατάξεως που έγινε στη Βουλή την εβδομάδα που πέρασε, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακόμα πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει…

Το δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO αναφέρει συγκεκριμένα: 

Πέντε ολόκληρες ημέρες τηρούσε σιγήν ιχθύος ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το δημοσίευμα του Documento της προηγούμενης Κυριακής, που αποκάλυψε τις σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Μετά και το έντονο σφυροκόπημα που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή αναγκάστηκε να σπάσει τη σιωπή του και να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ που παρουσίαζε τη σχέση του με τον Κ. Φρουζή, ο οποίος περιγράφεται από τους προστατευόμενους μάρτυρες και τα εσωτερικά έγγραφα της φαρμακευτικής εταιρείας ως πρωταγωνιστής του Novartis-gate.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ αλλά το πήγε και ένα βήμα παραπέρα αφού αποκάλυψε ότι «τον κ. Φρουζή τον έχω δει δύο φορές, δεν είναι φίλος μου και όταν τον είδα δεν ήταν αντιπρόεδρος της Novartis».

Πέραν τούτου αυτό που δεν σχολίασε ο κ Μητσοτάκης στη λιτή απάντησή του είναι ότι η σχέση του με τον κ Φρουζή δείχνει να βρίσκεται στα πρότυπα της σχέσης με τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αφού περιλαμβάνει φιλικές επαφές , υποστηρικτικά δείπνα και αποστολή βιογραφικών.
Στα στοιχεία των κατασχεμένων σκληρών δίσκων της Novartis και του κ Φρουζή συμπεριλαμβάνονται e-mails που αποστέλλει ο Mr Novartis προς τον νυν αρχηγό της ΝΔ με σκοπό την παράθεση δείπνου στο οποίο θα παρευρίσκονταν ανώτατα στελέχη φαρμακευτικών και όχι μόνο εταιρειών.

Εκείνη την περίοδο ήδη από το καλοκαίρι του 2014 το FBI έχει ξεκινήσει έρευνα για τη Novartis στην Αθήνα. Η συνάντηση -δεν φαίνεται να μοιάζει με απλή κοινωνική εκδήλωση– ύστερα από επιθυμία του κ Μητσοτάκη κανονίζεται για τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Οι παρευρισκόμενοι σύμφωνα με τον Φρουζή δηλώνουν με την παρουσία τους τη στήριξη τους στον κ Μητσοτάκη προφανώς όχι μόνο στις βουλευτικές εκλογές αλλά και όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ η οποία ανακοινώνεται περίπου μία εβδομάδα μετά. Σε άλλο mail ο κ Φρουζής στέλνει βιογραφικά στοιχεία του προς τον κ Μητσοτάκη.

Ολα αυτά τη στιγμή που ο κ Φρουζής έχει περιγραφεί από εσωτερικά έγγραφα της Novartis ως σύμβουλος στην ομάδα σκέψης που σύμφωνα με την πολυεθνική ίδρυσε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό την επεξεργασία των μέτρων ανάκαμψης από την κρίση. Μια ομάδα κρούσης παρά τω πρωθυπουργώ στην οποία συμμετέχει και η Novartis η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα.

Για όλα αυτά δεν θέλησε να απαντήσει ο κ Μητσοτάκης παρά έσπευσε κατά την προσφιλή τακτική του να κάνει λόγο για σκευωρία…

Το ημερολόγιο δείχνει 27 Αυγούστου 2015. Βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα αφότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει παραιτηθεί από τη θέση του εξαγγέλλοντας τη διενέργεια πρόωρων εθνικών βουλευτικών εκλογών. Την ημέρα αυτή ο Κωνσταντίνος Φρουζής ο οποίος έχει περιγραφεί πολλάκις από τους προστατευόμενους μάρτυρες ως ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα μαύρα ταμεία της Novartis στέλνει mail στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο οποίο γράφει:

Καλημέρα
και πάλι Κυριάκο.
Η λέξη πάλι υποδηλώνει πρότερη επικοινωνία του τότε αντιπροέδρου της Novartis και προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας ΣΦΕΕ με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αφού ο κ Μητσοτάκης δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει γι αυτήν τη σχέση του με τον σκιαγραφημένο από τις μαρτυρίες ως πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κ. Φρουζή, παρά μόνο είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει
την όλη υπόθεση σκευωρία. Απόφαση στην οποία εμμένει συνειδητά. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Γράφει λοιπόν ο κ Φρουζής
στο επίμαχο e-mail.

Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή
μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι 
Κεφαλάς CEOJnJ
Gerasopoulos GEO Sanofi
Karavias CEO EFG
Drandakis CEO Taxibeat
Katsos CEO Pharmathen and SEV
Andreas Marinopoulos CEO Faimar
Anastasopoulos Pdt American
chamber και CEO pharma Co
Karakakasis CEO Medronic
Neiadas CEO Cana and SEV
Arnaoutis CEO medical devices
Co and President of the relevant
Association
Arkoumaneas CEO of PR company
My 2 sons
Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9 αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 1Ο ήμερο του Σεπτεμβρίου για να υπάρχει λίγος χρόνος οργάνωσης.
Περιμένω νέα σου
Φιλικά Κώστας

Λίγες ώρες αργότερα ο κ Μητσοτάκης απαντά:

Μου φαίνεται μια χαρά Προτιμώ 15/9 και ακόμη καλύτερα 16/9.

Στις 29 Αυγούστου ο κ Φρουζής ενημερώνει τον κ Μητσοτάκη:

Καλησπέρα Κυριάκο
Εχουν ήδη αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι περισσότεροι. Περιμένω
μέσα στη βδομάδα κάποια τελευταία confirmations. Πάμε για 16/9 μέσα στη βδομάδα.

Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 ο κ Φρουζής επανέρχεται:

Καλημέρα αγαπητέ Κυριάκο
Καλή βδομάδα και καλή δύναμη στο sprint της Κυριακής. Σου στέλνω με sms τη διεύθυνση. Μιλάμε και στο τηλέφωνο για λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως θα περάσουμε ευχάριστα και αρκούντως χαλαρά
Φιλικά Κώστας
Υ.Γ Αλλοι τρεις αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς θα είναι στο εξωτερικό αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρίσκονται.

(πηγή: altsantiri.gr)
 


Τα περί τυπικής σχέσης

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του στη Βουλή στις σχέσεις του με τον Κώσταντίνο Φρουζή, είπε ότι η δεξίωση που έκανε προς τιμήν του ο πρώην CEO της Novartis, έγινε όταν δεν είχε καν εκδηλώσει πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πάτρα, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της περιοδείας του,  αναμασά τα περί σκευωρίας, επέμβασης στη δικαιοσύνη και φτάνει να μιλήσει για υπονόμευση της δημοκρατίας, προκειμένου να μην απαντήσει επί της ουσίας για τα όσα επί τέσσερις ημέρες τον καλούν να ξεκαθαρίσει τόσο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κυβερνητικά στελέχη. Χρειάστηκε να τεθεί η ερώτηση από δημοσιογράφο, αλλά και πάλι για τις προνομιακές του σχέσεις με τον κ. Φρουζή, πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis, ο κ. Μητσοτάκης αρκείται σε ένα γενικό κι αόριστο... «συμμετείχα σε μια κοινωνική εκδήλωση»...

«Ενδιαφέρον το ότι έρχεστε σε αυτό το θέμα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ακούγοντας την ερώτηση του δημοσιογράφου, Ν. Ξανάλατου. «Συμμετείχα σε μία κοινωνική εκδήλωση, με τον κ. Φρουζή, πολύ πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν κάποιος έχει διάθεση να αφήσει κάποιο υπονοούμενο γι’ αυτό, να έχει το θάρρος να το κάνει ανοιχτά. Από εκεί και πέρα, για το ζήτημα της Novartis νομίζω ότι έχουμε τοποθετηθεί. Και νομίζω ότι η τάση της Κυβέρνησης να προαναγγέλλει μέσα από γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα διώξεις, αποκαλύψεις, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Εμείς μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση της Novartis. Είπαμε όλα στο φως, να τα ψάξει όλα η Δικαιοσύνη. Δεν επιχειρήσαμε να καλύψουμε τίποτα. Είπαμε, όμως, από την άλλη, ότι το γεγονός ότι στήθηκε μία ολόκληρη σκευωρία, ήρθαν δέκα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, εκτέθηκαν, διασύρθηκαν, μόνο και μόνο για να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, συνιστά μια άθλια κυβερνητική σκευωρία. Αυτήν τη στιγμή, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Και είμαι σίγουρος ότι θα την κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη.  Το ερώτημα το οποίο έθεσα ήταν γιατί να περάσουμε από τη διαδικασία της Βουλής και δέκα άνθρωποι, χωρίς καμία ουσιαστική ένδειξη, να διασυρθούν και να πρέπει να αποδεικνύουν την αθωότητά τους; Και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι μονίμως έχουν προσβάσεις σε δικογραφίες και διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με επικείμενες διώξεις; Είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή; Ευνομούμενης χώρας, στην οποία υπάρχει διάκριση των εξουσιών; Υπάρχει προκλητικότατη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη σήμερα. Προκλητικότατη και σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό συνιστά μια σημαντική οπισθοχώρηση στα ζητήματα του Κράτους Δικαίου. Μια οπισθοχώρηση, η οποία μας κάνει να πιστεύουμε και να ισχυριζόμαστε, ότι οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας, αλλά και την ίδια την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται σταθερά από τις πρακτικές αυτής της Κυβέρνησης, η οποία συνομιλεί ανοιχτά με ένα παρακράτος, το οποίο δυστυχώς για τη Δημοκρατία μας η ίδια συνειδητά συντηρεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)