to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 29.09.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο (7 μ.μ.) κατά της συμφωνίας - σκάνδαλο μεταξύ κυβέρνησης και COSCO

Η ΝΕ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί σε συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη 29/9 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την COSCO


Την απόφαση της ΝΔ να συμφωνήσει με την COSCO για την σκανδαλώδη παραχώρηση στην εταιρεία του 16% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου σχολιάζει η ΝΕ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ  - ΠΣ:

Η Νέα Δημοκρατία με μια εν κρυπτώ συμφωνία με την COSCO αποφάσισε σκανδαλωδώς να παραχωρήσει στην εταιρεία το 16% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου.

Είναι μία κατάπτυστη απόφαση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Σύμβαση Παραχώρησης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον ιδιώτη επενδυτή το 2016 προέβλεπε ρητά τη μη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO και την επιβολή ποινικών ρητρών, που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εάν δεν υλοποιούνταν οι υποχρεωτικές επενδύσεις εντός της πενταετίας (2016-2021).

Αντί να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, η κυβέρνηση επιλέγει να αθωώσει την COSCO παρά το γεγονός πως δεν πραγματοποίησε τις απαιτούμενες επενδύσεις και της παραδίδει το 16% των μετοχών, πλήττοντας βάναυσα την κοινωνία και την οικονομία του ευρύτερου Πειραιά.

Η μη υλοποίηση επενδύσεων από την COSCO σε μια σειρά από κρίσιμους κλάδους για τη ναυτιλία και την τοπική οικονομία, όπως είναι η ναυπηγοεπισκευή, που είχε διασφαλίσει μέσω της Σύμβασης Παραχώρησης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο των σχετικών κλάδων, αλλά και της οικονομίας συνολικά.

Είναι φανερό πως το δημόσιο συμφέρον πλήττεται όχι μόνο διότι δεν εκτελέστηκαν εγκαίρως τα έργα αλλά κι επειδή με τη μεταβίβαση του 16% των μετοχών που αποτελούσαν εγγύηση για την εκτέλεση των έργων, το Δημόσιο στερείται τα έσοδα από τα αντίστοιχα μερίσματα.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς αρνητικών επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (κατάργηση ΔΑΛ, αποψίλωση αρμοδιοτήτων της ΡΑΛ, κομματικοποίηση της ΕΣΑΛ) που καθιστούν το Ελληνικό Δημόσιο ανίσχυρο να επιβάλλει στον ΟΛΠ τους κανόνες προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Το νομοσχέδιο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο, όχι μόνο να απαλλαγεί η COSCO από τις ευθύνες της για τη μη υλοποίηση των επενδύσεων, αλλά και να αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια σε κυρίαρχο του λιμανιού και της τοπικής οικονομίας εις βάρος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κατοίκων των παραλιμένιων Δήμων.

Γι’ αυτούς τους λόγους η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά καλεί τους πολίτες του ευρύτερου Πειραιά να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των φορέων του ευρύτερου Πειραιά, αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ , πλατεία Κανάρη  στο Πασαλιμάνι, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο βλάπτει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, των κατοίκων και των εργαζομένων του λιμανιού.

tags: COSCO

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)