to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 26.10.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες της Β' Πειραιά ως β' κατηγορίας

Σε κινητοποίηση καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία ΜΕΑ στο Σχιστό - «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η περιφερειακή αρχή Πατούλη υλοποιώντας το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους για την διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής, αντιμετωπίζουν για μία ακόμη φορά τους πολίτες του Πειραιά ως πολίτες Β κατηγορίας»


Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. 

Αναλυτικά: 

Από τη  Δευτέρα 25/10 στις 9 το πρωί, συγκεντρωνόμαστε έξω από το ΣΜΑ του Σχιστού, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη για εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό όπου  θα επεξεργάζονται 250.000  απορριμάτων -180.000 τόνοι σύμμεικτων αποβλήτων και 70.000 τόνοι βιοαποβλήτων - το χρόνο, για τα επόμενα 29 χρόνια!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η περιφερειακή αρχή Πατούλη υλοποιώντας το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους για την διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής, αντιμετωπίζουν για μία ακόμη φορά τους πολίτες του Πειραιά ως πολίτες Β κατηγορίας.

Δεν θα επιτρέψουμε τα σχέδιά τους να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή μας. Δεν θα γίνουμε για μία ακόμη φορά ο σκουπιδότοπος της Αττικής.

Για αυτό το λόγο καλείστε όλοι και όλες μαζικά στις κινητοποιήσεις για τον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό που διοργανώνει η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η  ο οποία θα λήξει όταν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη  αποδεχθούν ότι πρέπει να βγάλουν τελείως από τους Φαραωνικούς και εγκληματικούς σχεδιασμούς τους το Σχιστό, για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων μέσω της «ενεργειακής αξιοποίησης» των απορριμάτων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Εκτός από τα σκουπίδια όλης της Αττικής, η Κυβέρνηση της ΝΔ χθες και σήμερα έστειλε  και τα ΜΑΤ όλης της Αττικής  στο Σχιστό.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Πειραιά σε συμμετοχή  επαγρύπνηση και συμπαράσταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)