to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 10.11.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε κουβέντα από τον Μητσοτάκη για Σαλμά

«Μας είπε μόνο ότι έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ότι παρέλαβε από τον επάρατο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικό κενό το οποίο αυτός μετέτρεψε σε υπερπλεόνασμα. Ούτε ο Χουντίνι τέτοια μαγικά»


Την συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα διατηρήσει ως βουλευτή της ΝΔ τον κ. Σαλμά μετά τις χθεσινές καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επικροτώντας έτσι τις πρακτικές αυτές ή θα τον αποπέμψει;», σχολιάζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Ο κ. Μητσοτάκης σε μια ακόμη πολύ «δύσκολη» συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, που θα καταχωρηθεί μαζί με πολλές άλλες στο αρχείο ως παράδειγμα αντικειμενικής και αμερόληπτης δημοσιογραφιας, δεν έκρινε σκόπιμο -αφού δεν ρωτήθηκε άλλωστε- να πει κουβέντα για τις σοβαρές καταγγελίες περί ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη σε βάρος του βουλευτή του κ. Σαλμά, ενώ ξεπέταξε σε τριάντα δευτερόλεπτα το σκάνδαλο νοβαρτις.

Μας είπε μόνο ότι έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ότι παρέλαβε από τον επάρατο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικό κενό το οποίο αυτός μετέτρεψε σε υπερπλεόνασμα. Ούτε ο Χουντίνι τέτοια μαγικά.

Αναμένοντας πότε ο κος Μητσοτάκης θα τολμήσει να δώσει μια κανονική συνέντευξη με αληθινές ερωτήσεις, περιμένουμε τουλάχιστον μια απάντηση στο ερώτημα της ημέρας: Θα διατηρήσει ως βουλευτή της ΝΔ τον κ. Σαλμά μετά τις χθεσινές καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επικροτώντας έτσι τις πρακτικές αυτές ή θα τον αποπέμψει;

Για «διπλό όσκαρ» έκανε λόγο ο Δημ. Παπαδημούλης:

Η Ένωση Εισαγγελέων δικαιολογεί την παρέμβαση Σαλμά

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του Μάριου Σαλμά στη δικαιοσύνη, την οποία κατήγγειλε χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επιχειρεί να δικαιολογήσει σήμερα, Κυριακή, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.), λέγοντας πως ο βουλευτής είχε το δικαίωμα να λειτουργήσει έτσι (!).

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρει ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός είχε δικαίωμα να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει για την πορεία της δικογραφίας του και προσθέτει ότι πράγματι τηλεφώνησε με κόσμιο τρόπο σε δικαστή στο υπηρεσιακό του τηλέφωνο.

Ακόμη, η Ε.Ε.Ε. αναφέρει ότι κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, «γνώση της πορείας της δικογραφίας καθώς και αντίγραφα αυτής, στο στάδιο αυτό, μπορούν να λαμβάνουν οι διάδικοι (ύποπτος, κατηγορούμενος και αυτός που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας), προσερχόμενοι είτε οι ίδιοι είτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «όταν δε οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας διαχρονικά παραπονούνται δημόσια για καθυστερήσεις στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης, να γνωρίζουν ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής τους συμπεριφοράς προς τη Δικαιοσύνη, που εκδηλώνεται με τη μη πλήρωση των οργανικών κενών, την έλλειψη υποδομών, την απουσία γραμματειακής υποστήριξης και τη δημιουργία περαιτέρω άσκοπης ποινικής ύλης».

Συνέχισε να μοιράζει «νόμο και τάξη» ο πρωθυπουργός

Κατά τα άλλα, μετά τις κατάλληλες «πάσες» του Γ. Αυτιά, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στην «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας», τονίζοντας πως εξαρθρώθηκε "ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας" και επισήμανε ότι 1.500 νέοι αστυνομικοί ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και ότι επανασυστήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ. «Οι πολίτες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτό είναι δέσμευση» είπε, μένοντας πιστό στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για την επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και πρόσθεσε "αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα".

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το πρωί της Κυριακής, είπε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές "και να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ" και πρόσθεσε: «Οι παρεμβάσεις γίνονται όταν είμαστε απολύτως σίγουροι για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης».

«Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Επικράτεια. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτή η πολιτική δεν έχει πρόσημο, δεν είναι αριστερή, δεν είναι δεξιά, δεν είναι κεντρώα. Είναι υποχρέωση του κράτους η ασφάλεια των πολιτών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόνισε πως «τους όρκους πίστης του στην τήρηση των δεσμεύσεων Τσίπρα για τα υπερπλεονάσματα και την απαλλαγή την Ευρώπης από την ευθύνη αντιμετώπισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού επανέλαβε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης».

«Οι προβλέψεις για αναιμική ανάπτυξη και το SOS που εκπέμπουν τα νησιά μας και όλη η χώρα, αποδεικνύουν τα επικίνδυνα αδιέξοδα της επιλογής του. Τουλάχιστον κατάλαβε και ουσιαστικά υιοθέτησε τη θέση μας ότι η αντιμετώπιση της ανομίας στα Πανεπιστήμια συνδέεται άμεσα με την διάπραξη αξιόποινων πράξεων. «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» γιατί δεν θα είχε χαθεί η ευκαιρία μιας λειτουργικής ρύθμισης για το άσυλο με ευρεία συναίνεση. Πάλι καλά», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τι αναφέρει το ΚΚΕ

«Ματωμένα πλεονάσματα και αναδιανομή της φτώχειας, με το μανδύα του κοινωνικού μερίσματος, στήριξη του κεφαλαίου, με το πρόσχημα της πράσινης ανάπτυξης και ενίσχυση του δόγματος νόμος και τάξη, είναι τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, που επανέλαβε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Ακόμη και τα ελάχιστα που είχε υποσχεθεί για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, που φυσικά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων απωλειών, παραπέμπονται για το άγνωστο μέλλον» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας: «επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αποτελούν τα μόνιμα θύματα και στην κρίση και στη φάση της όποιας καπιταλιστικής ανάπτυξης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)