to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 15.12.2018

Πολιτική

«Ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει η Ν.Δ.»

«Τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ


Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο αποκαλύπτει φωτογραφίες του Μανόλη Πετσίτη σε… ένθερμες πόζες με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και με την εμπορική διευθύντρια της Alter Ego Media, Πέννυ Λάγκα, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Περιμέναμε όλη μέρα, αλλά τελικά δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο από τη Ν.Δ. για τις νέες φωτογραφίες του κ. Πετσίτη, αυτή τη φορά αγκαλιά με τον κ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει. Ό,τι επιχειρεί, άλλωστε, είναι υπό την καθοδήγηση του στενού φίλου, εφοπλιστή και υπόδικου επιχειρηματία.

Και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, και η πολιτική γραμμή, αλλά και οι σκευωρίες.
Αλλά, τελικά, ίσως ουδέν κακό αμιγές καλού. Μιας και δεν έκατσε ο κ. Πετσίτης ως "σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ" , ίσως θα μπορούσε τελικά να κάτσει ως υποψήφιος της Ν.Δ. στον Πειραιά. Το αφεντικό για αυτόν δε θα έχει αντίρρηση...

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν»:

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Μανόλης Πετσίτης φωτογραφίζεται σε… ένθερμες πόζες τόσο με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και με την εμπορική διευθύντρια της Alter Ego Media, Πέννυ Λάγκα.

Το παράδοξο είναι ότι τα έντυπα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως η εφημερίδα «Τα Νέα», είναι εκείνα που σχεδόν σε καθημερινή βάση καταγγέλλουν τη φιλική σχέση που διατηρούσε ο Νίκος Παππάς με τον Μανόλη Πετσίτη, επιχειρώντας να τη συνδέσουν με την επαγγελματική ανέλιξή του στον ιδιωτικό τομέα…

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», υπήρξαν περιπτώσεις επιχειρηματιών που προσέγγισε ο Μανόλης Πετσίτης, «πουλώντας» τους την ανύπαρκτη σχέση του με το μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι έψαξαν το θέμα λίγο παραπάνω.

Κάπως έτσι, πριν από 2 χρόνια προσέγγισε γνωστό εφοπλιστή για συνεργασία, προβάλλοντας το προφίλ του ανθρώπου που έχει... άκρες στην κυβέρνηση. Ο εφοπλιστής άκουσε την πρόταση, αλλά για καλή του τύχη, πριν προχωρήσει σε κάποια συνεργασία, ζήτησε τη γνώμη του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη.

Ο κ. Βενιάμης απάντησε στον εφοπλιστή πως θα κοιτάξει το ζήτημα και λόγω της θεσμικής του θέσης έθεσε το ερώτημα για τον Μανόλη Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να λάβει την απάντηση πως ο εν λόγω άνθρωπος ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν την εκπροσωπεί.

Την ιστορία αυτή επιβεβαίωσε χθες, μιλώντας με την «Εφ.Συν.», ο κ. Βενιάμης. «Μετά από αυτό, είπα στον φίλο μου να μη συνεργαστεί μαζί του γιατί δεν ήταν αυτό που έλεγε πως είναι», μας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, σκανδαλολογεί ασύστολα»

Υπενθυμίζεται ότι καλούμενος να σχολιάσει το δημοσίευμα «Των Νέων» για τον Μ. Πετσίτη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είπε ότι «επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, σκανδαλολογεί ασύστολα» προσθέτοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να δει πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια κυβέρνηση. Για το θέμα της ΔΕΠΑ που αποτυχημένα η αντιπολίτευση έχει επιλέξει για αντιπαράθεση, είναι προφανές ότι τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση που κρατά λίγα 24ωρα». Ο Ν. Παππάς δήλωσε ότι ο κ. Πετσίτης είναι παιδιόθεν φίλος του, ωστόσο «είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Επίσης, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα, είναι απολύτως διαυγές «ότι επί δική μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».

Επίσης, μιλώντας στην εκπομπή Focus στην ΕΡΤ1, ο Ν. Παππάς ξεκαθάρισε ότι τον γνώριζε από παλιά, είχαν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα. «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία», ανέφερε προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος. «Αυτά έρχονται και παρέρχονται και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές τάσεις. Επειδή η Νέα Δημοκρατία πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ , προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι για να ισοφαρίσει την κατάσταση».

«Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονεκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα»

Για τον Μανώλη Πετσίτη και τα σχετικά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου του φιλικού προς τη ΝΔ ρωτήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash" Θεσσαλονίκης, ο οποίος επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σε συνεργασία με δημοσιογραφικά συγκροτήματα προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, για τα οποία -πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος- οι δημοσιογραφικοί οίκοι έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν συγνώμη. «Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονεκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)