to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 26.09.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Οσμή σκανδάλου στην παραχώρηση του "Ερρίκος Ντυνάν" στην Τράπεζα Πειραιώς

«Με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε ένα άσχετο νομοσχέδιο εκχωρείται και η άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου στην τράπεζα που γιγαντώθηκε κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τους Σαμαρά και Βενιζέλο»


Όπως αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει με δογματική προσήλωση το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα της συρρίκνωσης και απαξίωσης κάθε έννοιας Δημόσιας Υγείας. Το νέο κεφάλαιο της καταστροφικής της πολιτικής για την υγεία φέρει τον τίτλο: “το ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς”.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. που αλλάζει όσα ξέραμε για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με το νομοσχέδιο αυτό, η Κυβέρνηση ανερυθρίαστα εκχώρησε τον έλεγχο των δημόσιων δαπανών για την υγεία στους ιδιώτες, έστρωσε το δρόμο για την άνευ όρων πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα και ετοιμάζεται να καταργήσει την κρατική εγγύηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων. 

Με διαδικασίες φαστ - τρακ και αντίθετα με ό,τι επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και το δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση σε σύγχρονες υγειονομικές μονάδες, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν περνάει στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς, μετά από αναγκαστικό πλειστηριασμό έναντι μόλις 115.000.000€. Ταυτόχρονα, κατά την προσφιλή πρακτική της κυβέρνησης, με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε ένα άσχετο νομοσχέδιο εκχωρείται και η άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου στην τράπεζα που γιγαντώθηκε κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο

Το Ερρίκος Ντυνάν δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως πρότυπο νοσοκομείο με κοινωφελή χαρακτήρα για να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Εξαιτίας της κακοδιαχείρισης από τη μεριά της διοίκησης Μαρτίνη, κατέληξε να είναι ένα υπερχρεωμένο ίδρυμα με αβέβαιο μέλλον. Η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά ακόμα και να συζητήσει την ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ, όπως πρότεινε  επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές πλέον, ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται, λειτουργούν ως εργαλείο αναδιοργάνωσης του χώρου της Υγείας, με μόνο στόχο την πλήρη περικοπή του κοινωνικού κράτους, την οριστική διάλυση της δημόσιας περίθαλψης και τη στροφή στον ιδιωτικό τομέα, για όσους ακόμα έχουν την οικονομική δυνατότητα, αποκλείοντας έτσι μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας από το δικαίωμα στη δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η απάντηση σε αυτό το σχέδιο, είναι μία: η ανάκτηση του δημόσιου χώρου στον τομέα της περίθαλψης. Οι πολιτικές της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δε συμβαδίζουν με την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας ούτε εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτό και πρέπει να σταματήσουν τώρα».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)