to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 27.02.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Βενιζέλος να καταλάβει πως είναι ΥΠΕΞ και των ομογενών

"Ο Βενιζέλος ας καταλάβει πως δεν είναι υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση-επίθεση του ΠΑΣΟΚ.


 

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε δηλώσεις της Ρένας Δούρου, η η οποία  τόνισε ότι οι έλληνες ομογενείς βρίσκονται στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, «Δεξιός Τομέας», και κατήγγειλε τον κ. Βενιζέλο για «αφωνία».

Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν φτάνουν τα συνεχή προβλήματα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας μας, τώρα προσπαθεί να τα εξάγει και στην ομογένεια». Μάλιστα, με θράσος ανέφερε ότι στο πλαίσιο του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου, συμπλέουν με την Ρένα Δούρου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ομογένεια στην Ουκρανία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών συνοδεύεται από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Να είναι άραγε αυτό ομολογία αδυναμίας εκ μέρους του κ. Βενιζέλου; Ή απόδειξη ότι εκλαμβάνει την εξωτερική πολιτική υπό κομματικό πρίσμα; Εξ ου και ανάγκη υποστήριξής του από το κόμμα.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος πρέπει κάποτε να αντιληφθεί ότι δεν είναι υπουργός εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ αλλά  ΟΛΩΝ των Ελλήνων, εντός κι εκτός των συνόρων, δηλαδή συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών. 

Των ομογενών στην Ουκρανία, για τους οποίους αδιαφορεί το ΠΑΣΟΚ, βρίσκοντας ευκαιρία για άσκηση μικροκομματικής πολιτικής, κατηγορώντας τον… ΣΥΡΙΖΑ ότι προκαλεί προβλήματα στην ομογένεια. 

Προκλητικά, αβάσιμα και ανιστόρητα, κάτι που μαρτυρά τον πανικό του, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Ρ. Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και για… σύμπλευση με την Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού μετώπου.. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά το μέγεθος και τον βαθμό της επικινδυνότητας και της ακαταλληλότητάς του αναφορικά με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, καθώς προτιμά, αντί για υπεύθυνη στάση προστασίας των ομογενών, να… ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ανάγκη «ενιαίου εθνικού μετώπου». Τρικυμία εν κρανίω.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)