to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 05.10.2016

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Πατούλης μπερδεύει τους ρόλους του, αλλά δεν απαντά για την υπόθεση Σαλμά

Η εμπλοκή του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, στο σκάνδαλο των παραπεμπτικών διαγνωστικής αρθροσκόπησης που χορηγούσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, δίνει νέα διάσταση στη μέθοδο διακυβέρνησης που άσκησαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το πρωί.


Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΙΣΑ, ήταν αυτός που είχε υπογράψει τη βεβαίωση λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, το οποίο συστεγαζόταν με το ιατρείο του Μ. Σαλμά και ανήκε στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης επεσήμαινε ότι «για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από το να λεηλατούν το δημόσιο, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση κρίσιμων δομών για τους πολίτες όπως αυτή της δημόσιας υγείας».  

«Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει, έστω και τώρα, εξηγήσεις για τις αθλιότητες αυτές» κατέληγε η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πατούλης απάντηση ως πρόεδρος του ΙΣΑ, μέσω του Γραφείου Τύπου της ΚΕΔΕ.

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Πατούλη:

Για μια ακόμα φορά ο κ. Πατούλης μπερδεύει τους διάφορους ρόλους του, και απαντά, ως πρόεδρος του ΙΣΑ, μέσω του Γραφείου Τύπου της ΚΕΔΕ. Άραγε, να αναμένουμε αποστολή δηλώσεών του για ζητήματα αυτοδιοίκησης, μέσα από το Γραφείο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών;

Κατά τα άλλα, με όσα δηλώνει, ο κ. Πατούλης επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας ότι, από κάθε θέση που κατέχει, συμπεριφέρεται και δρα ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ουσία της υπόθεσης, τα ερωτήματα παραμένουν:

Με βάση ποια νομοθεσία ο ΙΣΑ έδωσε άδεια λειτουργίας εργαστηριού σε ορθοπεδικό ιατρείο,  ονομάζοντάς  το «διαγνωστικό», στο οποίο είχε τοποθετηθεί μηχάνημα για διαγνωστική αρθροσκόπηση βάζοντας ταυτόχρονα  και την ταμπέλα  του εργαστηρίου υπερηχοτογραφίας;

Αν το εργαστήριο ήταν εργαστήριο που διενεργούσε υπερηχοτομογραφήματα, γιατί ενάμιση χρόνο τώρα, από το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα παραπεμπτικό διενέργειας υπερηχοτομογραφήματος στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, αλλά τα μόνα παραστατικά που έχουν κατατεθεί αφορούν τη διαγνωστική αρθροσκόπηση;


 

Η απάντηση Πατούλη μέσω ΚΕΔΕ:

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας περί εμπλοκής του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, σε υπόθεση που αφορά την βεβαίωση λειτουργίας διαγνωστικού εργαστηρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

  1. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη νομιμότητα της έκδοσης άδειας λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η οποία αναφέρει πλήρως τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ορθότητα της συγκεκριμένης πράξης.
  2. Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, αποτελεί σταθερή θέση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη ότι στα ζητήματα της υγείας, δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες αλλά άνθρωποι.
  3. Αυτό που ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τεκμηριωμένη κριτική που ασκείται από τον Γ. Πατούλη, στην πολιτική υγείας που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση. Αντί όμως να ενοχλούνται από την κριτική αυτή, θα έπρεπε να ασχολούνται με την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τη διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Από τον αποκλεισμό χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το δημόσιο σύστημα υγείας. Από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες υποδομές υγείας και τη διαρκή υποχρηματοδότηση του συστήματος. Από την ανυπαρξία υγειονομικού υλικού , φαρμάκων και εμβολίων και τις κλειστές Μ.Ε.Θ., που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Αν στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλότιμο, θα ζητούσαν συγγνώμη από τους πολίτες για το κατάντημα που έχει οδηγήσει τη δημόσια υγεία η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, είναι να υβρίζει και να συκοφαντεί όσους επισημαίνουν την επιστημονική και πολιτική της ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από δήθεν σκάνδαλα, ούτε από τις γνωστές ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού.

 

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)