to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 28.03.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ακροδεξιά και συνωμοσιολογικά σενάρια

«Ο πρόεδρος του κόμματος των κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Σαμαρά, που δεν διστάζει να υιοθετεί ακροδεξιά και συνωμοσιολογικά σενάρια και να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με την ακροδεξιά» σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της Ν.Δ.


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρει:

Ο πρόεδρος του κόμματος των κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Σαμαρά, που δεν διστάζει να υιοθετεί ακροδεξιά και συνωμοσιολογικά σενάρια και να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με την ακροδεξιά.

Ο ομοϊδεάτης του Όρμπαν, που δεν δίστασε, μέσα στη Βουλή να εκφράσει τον θαυμασμό του προς το πρόσωπό του, επειδή «παίρνει 49%», κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ως Όρμπαν του Νότου...

Ο πρόεδρος του κόμματος που είναι συνυπεύθυνο για τη φτωχοποίηση των ελλήνων πολιτών, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, μίλησε για «ρημαγμένη Ελλάδα».

Ο ίδιος άνθρωπος που λειτουργεί ως φερέφωνο συγκεκριμένου επιχειρηματία, του οποίου και αναπαράγει αυτούσια τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του, θα πολεμήσει τη διαπλοκή….

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αφιερώσει και ένα τραγούδι στους νέους που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, λες και οι νέοι δεν θυμούνται τη φράση του, ότι «μόνο σε δικτατορίες ψηφίζουν στα 17»...

Τελικά, ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει καμία συναίσθηση ούτε για αυτά που λέει, ούτε και σε ποιους απευθύνεται. Θα το καταλάβει, όμως, σύντομα όταν έρθει η ώρα της κάλπης.



Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα

Τους πολιτικούς στόχους για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπλοκή, με αφορμή την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη για την Ευρωβουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι θα είναι η τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου και ευχήθηκε να είναι και «η τελευταία με την παρούσα σύνθεση και την επόμενη φορά να είμαστε πολύ περισσότεροι».

«Μετά τις εκλογές θα έχει ξημερώσει μία νέα καλύτερη ημέρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν θα είναι μόνο για το Ευρωκοινούλιο και για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, ο λαός θα μετατρέψει τις εκλογές σε ένα βροντερό δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Ο λαός θα αποδοκιμάσει τα ψέματα, την εξαπάτηση, τους αβάσταχτους φόρους, τον διχασμό, την προσβλητική Συμφωνία των Πρεσπών. Θα στείλει το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ "ως εδώ, αξίζουμε καλύτερα" και προς τη ΝΔ "προχωρήστε μπροστά μαζί, μπορούμε".

«Στόχος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι μία καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη, καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη ΝΔ, και στους τρεις μεγάλους δήμους στελέχη που στηρίζει η ΝΔ. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κ. Τσίρπα να συρθεί σε εθνικές εκλογές αν δεν τις έχει ήδη προκηρύξει. Αν είχε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία θα τις είχε προκηρύξει. Αλλά παραμένει κολλημένος, ο κ. Τσίπρας είναι ένας Όρμπαν του Νότου, αυταρχικός στο εσωτερικό με διαρκείς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς και αμετανόητος λαϊκισμούς. Είμαστε το πρώτο κόμμα που κατήγγειλε τον κ. Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και αυτό που δεν ανεχόμαστε στην Ουγγαρία δεν το ανεχόμαστε στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δείξει τον δρόμο της εξόδου στον κ. Τσίρπα».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παραμένει με μία επίπλαστη πλειοψηφία και βασίζεται σε μισθωμένους βουλευτές και ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή. Τα ψέματα τελειώνουν, το βράδυ της 26η Μαΐου δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα πολίτη ότι στη χώρα μας συντελείται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ασκώντας κριτική στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από συνέντευξη που είχε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας «όταν απέκλειε την προοπτική ενός τρίτου μνημονίου και έλεγε όχι σε μείωση των συντάξεων. Όμως, όλα τα ψέματα ακόμη και αυτά που στοίχισαν πάνω από 100 δισ. και υποθήκευσαν για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία έχουν ένα τέλος».

Θύμισε «τα αεροπορικά ταξίδια του κ. Παππά από τη Βενεζουέλα μέχρι την Κύπρο, που δείχνουν διαδρομές σκανδάλων που η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να τα αποσιωπήσει. Μετά από τέσσερα σκοτεινά χρόνια οι πολίτες έχουν την ανάγκη μίας διεξόδου».

«Όσο περισσότερο ο κ. Τσίπρας λέει στους πολίτες ότι όλα πάνε καλά τόσο εξοργίζονται, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αφουγκραστεί τη βουή οργή των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι και έγιναν 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις του. Πρόσθεσε ακόμη ότι ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής δύο στους δέκα πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα, 4 στους 10 δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους, και όπως είπε, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, τα δυσβάστακτα πλεονάσματα πνίγουν την οικονομία ενώ οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Έκανε αναφορά στον παλιό χώρο του Ελληνικού, λέγοντας ότι είναι ο καθρέπτης του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που θα έπρεπε να απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι υπάρχουν μόνο χαλάσματα.

Υποστήριξε ότι οι τράπεζες έχουν ακόμη πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια παρότι έχασαν σημαντικό μέρος της αξίας τους και έδωσε έμφαση στο ότι η ΝΔ, παράλληλα με την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα επιβραβεύσει τους συνεπείς δανειολήπτες.

Ειδική αναφορά έκανε στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Ήταν μεγάλο λάθος της κυβέρνησης που αναγνώρισε ταυτότητα και γλώσσα και, ήδη, η Συμφωνία ξεδιπλώνει τις αρνητικές της συνέπειες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας [...] Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τα αρνητικά δεδομένα της Συμφωνίας των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Κοτζιά [...] Το πρόβλημα των μακεδονικών προϊόντων μας είναι μεγάλο, διατηρούμε το δικαίωμα του βέτο στην ΕΕ αν δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα».

Γενικεύοντας, είπε ότι «ανεύθυνοι είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων. Είναι απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί δικαιώματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπουργός της κυβέρνησης να μας καλεί να μην είμαστε μονοφαγάδες, να τους αναγνωρίζει δικαιώματα». Πρόκειται, είπε, στην καλύτερη περίπτωση για «επιπόλαιες ενέργειες σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας που εγγράφουν, όμως, αρνητικά προηγούμενα. Είναι λάθος δηλώσεις σε λάθος στιγμή που εκπέμπουν λάθος μηνύματα».

Ακολούθως, επιχείρησε να αποδομήσει εκ των προτέρων την τακτική που προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας στην πορεία προς τις εκλογές. «Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί και θα το πει αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο. Εκείνος που στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη ΧΑ. Θα μας πει ότι είναι φίλος των αδύνατων και ότι εμείς είμαστε φίλοι της ελίτ. Εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας σε εμάς που δεσμευόμαστε για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και θέλουμε να συνδέσουμε την ανάπτυξη με τον κατώτατο μισθό» Και πρόσθεσε: «Είμαι εγώ με την ελίτ και την διαπλοκή και προτείνω τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Ευρωβουλή και όχι εκείνος που θέλει στη Βουλή τον Κόκκαλη. Η πολιτική είναι και διαχείριση των συμβόλων, το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο ευρωψηφοδέλτιο τον Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή, που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα.

Εμφανίζεται ως ευρωπαίος πολιτικός ο κ. Τσίπρας, και βγάζει γλώσσα και μιλά σε εμάς ο φίλος του Μαδούρο, κατηγορώντας την παράταξη που έβαλε και κράτησε πριν από τέσσερα χρόνια την Ελλάδα στην Ευρώπη, την ώρα που τα αεροπλάνα του δικτάτορα προσγειώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια».

Αναφερόμενος συνοπτικά στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι η ΝΔ θα πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη με λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις, παράλληλα αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό.

Συνεχίζοντας την επίθεση, μίλησε και για στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται κατά της παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, «επιμένει να κινείται με τακτικές παρακράτους και να στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής [...] Είδαμε ότι κάποιοι που φτιάχτηκαν από την παράταξη της ανέλαβαν να εκτελέσουν με τη συμβολή της κρατικής ΕΡΤ μία αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ [...] Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα κάποιοι φαντάζονταν τη ΝΔ σαν φιλοσυριζαϊκή αντιπολίτευση, που θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και που και που θα έβαζε και πλάτη, λυπάμαι αλλά δεν τους έκανα τη χάρη [...] Ματαιοπονούν όσοι σχεδιάζουν τέτοια πράγματα στα υπόγεια του Μαξίμου».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε ξανά στις επικείμενες εκλογές: «Υπάρχει μία βουβή οργή, θα εκφραστεί εκκωφαντικά το βράδυ των εκλογών και η σιωπηρή πλειοψηφία θα ακουστεί ξεκάθαρα [...] Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, για αποχή από τη κάλπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους νέους να μην αφήσουν να αποφασίσουν άλλοι γι αυτούς. Κάλεσε τους πολίτες πριν από την κάλπη να θυμηθούν «τα ψέματα, τους φόρους, τον διχασμό και την εθνική ντροπή του Σκοπιανού. Οι πολίτες θα κληθούν να πουν το μεγάλο ναι ή όχι για το αύριο [...] Θα πρέπει να θυμούνται ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ. Διαφωνώ και καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ψηφίζω ΝΔ».

Προέβλεψε ακόμη ότι θα υπάρξουν νέα κύματα λάσπης, ψέματος και ύπουλων αντιπερισπασμών, ένα σύστημα, όπως είπε, που έκανε τα πάντα για να κατακτήσει την εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να τη διατηρήσει. «Δεν πανηγυρίζουμε προκαταβολικά, δουλεύουμε καθημερινά δίπλα στον πολίτη και κάνουμε το πρόγραμμά μας γνωστό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)