to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 05.09.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την καταδικαστική απόφαση για τα χρέη της Ν.Δ. στην Τράπεζα Πειραιώς

Τα δημοσιεύματα αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνειά της στην Τράπεζα Πειραιώς προκαλούν εύλογα ερωτηματικά προς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, ως συνήθως, τηρεί σιγή ιχθύος, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη της Ν.Δ. στις τράπεζες


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη της Ν.Δ. στις τράπεζες:

Τα δημοσιεύματα αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνειά της στην Τράπεζα Πειραιώς προκαλούν εύλογα ερωτηματικά προς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, ως συνήθως, τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς για μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Σημειώνεται δε πως το συνολικό πόσο που οφείλει η ΝΔ στις τράπεζες υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει το μέγεθος της διαπλοκής του παλαιού πολιτικού συστήματος με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας και του θράσους της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ. Πόσες φορές αλήθεια έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για τη διαφάνεια στα οικονομικά της ΝΔ; Και πόσες ακόμα να διατείνεται ότι θα σώσει τη χώρα ο αρχηγός ενός χρεοκοπημένου οικονομικά κόμματος; Οι πολίτες ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα φέσια της ΝΔ και πώς αυτά θα εξοφληθούν.


Καταδίκη της Ν.Δ. για τα θαλασσοδάνεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», η Τράπεζα Πειραιώς κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει κατά της Ν.Δ., σχετικά με “κόκκινα” δάνεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το παραπάνω ανέφεραν πηγές της τράπεζας στην “Α” με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν στην «Α» πως η τράπεζα είχε καταγγείλει τη σύμβαση για δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προ ολίγων ημερών εκδικάστηκε η υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση σε πρώτο βαθμό ήταν υπέρ της τράπεζας, τονίζοντας ωστόσο πως αυτή τη στιγμή “δεν υπάρχει μπλοκάρισμα λογαριασμών ούτε κατάσχεση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίστοιχες τέτοιες νομικές υποθέσεις, η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή -μέχρι να γίνει (εφόσον ασκηθεί έφεση) από την πλευρά που “έχασε” την υπόθεση- ωσότου πραγματοποιηθεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Αυτό σημαίνει πως η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει κανονικά στις απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσα στο επόμενο διάστημα, οι οποίες προφανώς θα αφορούν σε κατάσχεση και καταθέσεις λογαριασμών. Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο σενάριο είναι να ασκηθεί έφεση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)