to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 04.09.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν

Όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον Alpha


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον Alpha αναφέρει:

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Την ώρα που όλοι συνομολογούν πως η εποχή των περικοπών τελείωσε και είναι η ώρα των ελαφρύνσεων, ο ίδιος παρουσίασε το Μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών, εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, απολύσεις μέσω της αλήστου μνήμης «αξιολόγησης», που είχε εφαρμόσει ο ίδιος, ως υπουργός, επαναφορά του μνημονιακού συστήματος 1 προς 5 για τις προσλήψεις, με ταυτόχρονη κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα άθλιο επιχείρημα για τους δασοπυροσβέστες), κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και την επιστροφή του σαμαρικής έμπνευσης δόγματος «νόμος και τάξη».

Όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία.


Ακούστε το άθλιο επιχείρημα Μητσοτάκη για τους δασοπυροσβέστες:

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ:

"Η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση, ούτε εγώ και θα υπερασπιστώ την οικογένεια μου", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,  αναφορικά με την υπόθεση Φλώρου.

"Είναι πρωτοφανές στην μεταπολίτευση να φθάνει ένα περιπολικό έξω από τα γραφεία πολιτικού κόμματος και να ζητείται η σύλληψη ενός στελέχους για ένα πολιτικό σχόλιο που έκανε", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη, αλλά γιατί να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου; Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη ο οποίος δεν είναι ένας απλός ιδιώτης αλλά είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και είναι ο βραχίονας λάσπης κάθε φορά που επιτίθεται σε εμένα και την οικογένειά μου".

Συνεχίζοντας είπε ότι "δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, δεν λύνονται τέτοια ζητήματα με συλλήψεις". Υποστήριξε δε ότι επρόκειτο για ένα σόου με απώτερο στόχο να φοβηθούν τα στελέχη και να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Διαβεβαίωσε όμως ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και εξήγησε ότι "δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται χιλιάδες εγκληματίες που υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσουν. Ο νόμος δεν θα είναι περιστρεφόμενη πόρτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν...Θα υπάρξουν πιο αυστηρές διατάξεις και θα ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Οι φυλακές Κορυδαλλού είναι κέντρο που συντονίζεται η δράση των εγκληματιών αλλά και της τρομοκρατίας".

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Για την εμπλοκή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, είπε ότι "ο κ. Δημητριάδης είναι εκείνος που με την κατάθεσή του βοήθησε να πάει φυλακή ο κ. Φλώρος. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν στην Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη".

Αναφερόμενος στις υποθέσεις διαφθοράς είπε ότι "Βλέπουμε μία στρατηγική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα με βραχίονα τον συγκεκριμένο εκδότη. Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό".

Για την επικείμενη ΔΕΘ ανέφερε: "Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας τον ακούει η ελληνική κοινωνία; πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμόσει έστω και τμήμα από αυτά που λέει; Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ικανότητα ούτε την πρόθεση να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων". Αντίθετα σημείωσε η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών και της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων που θα αναπτύξει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Έδωσε έμφαση στην ανταποδοτικότητα του συστήματος που τώρα τιμωρεί την εργασία αντί να την επιβραβεύει. "Εμείς θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος, αν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα, αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις στο τέλος λιγότερα. Επίσης θα δημιουργήσουμε έναν κεφαλαιοποιητικό δεύτερο πυλώνα όπου θα συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα είναι σαν ένας αποταμιευτικός κουμπαράς που θα τον διαχειρίζεται τα επικουρικά και στα οποία θα συμμετέχει ενδεχομένως ο ιδιωτικός τομέας. Οι κρατήσεις για το επικουρικό θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος, 7%, και θα είναι ένας πλήρως ατομικός κουμπαράς".

Τρίτο σημείο που θα αλλάξουμε είναι το ύψος των εισφορών, οι υψηλές εισφορές ευνοούν την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τις εισφορές από το 20% στο 15% σε βάθος μίας τετραετίας".

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές που θα κάνει θα είναι πάντα υπό τον όρο της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας και εξήγησε: "Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα αυτό ήταν γνωστό. Ωστόσο σκοπός ήταν να αποκαταστήσει η χώρα την πρόσβαση της στις αγορές. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, η κυβέρνηση έχει πάρει σκληρά μέτρα δίχως να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία του κ. Τσίπρα που δεν έφερε την χώρα σε τροχιά κανονικότητας. Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα του κ. Τσίπρα".

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι οι μειώσεις φόρων είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τις μειώσεις δαπανών στο δημόσιο τομέα με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με εκχώρηση τμημάτων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. "Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα είναι προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη. Με 1,5% και 2% δεν πάμε πουθενά", είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι "δεν θα κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο, ωστόσο θα προσλαμβάνουμε έναν υπάλληλο για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Επίσης το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που έχει ανάγκη, πρώτη προτεραιότητα η υγεία και μετά οι παιδικοί σταθμοί και η παιδεία. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να στήσουμε πελατειακό κράτος".

Για τον ανασχηματισμό είπε ότι "πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν ένας αδιάφορος ανασχηματισμός μίας κυβέρνησης που φεύγει, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εκείνο όμως που είναι αντιαισθητικό είναι το τεράστιο σχήμα".

Για την δική του κυβέρνηση είπε ότι θα είναι ένα μικρό και σφιχτό σχήμα, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί σε κανένα υπουργείο, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων. "Θα ήθελα ακόμη και τους δύσπιστους πολίτες να τους εκπλήξω" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Θέλω να κυβερνήσω με την γενιά μου και με μικρότερους. Πρόσωπα με φθορά εξουσίας δεν θα τα δείτε στην κυβέρνησή μου αλλά θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Θα κάνω τις πιο αξιοκρατικές επιλογές όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις θέσεις γενικών γραμματέων και στελεχών για όλο το δημόσιο, δεν έχω να εκπληρώσω εσωκομματικά γραμμάτια".

Για την συμφωνία για το σκοπιανό είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα. Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο". Ρώτησε δε "πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά". Είπε ακόμη ότι "δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας..." Είπε ακόμη ότι αν δεν κυρωθεί δεν υπάρχει συμφωνία ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και "η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει".

Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι "πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους. Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;".

Είπε ακόμη ότι "η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα...Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια".

Κλείνοντας περιέγραψε το βασικό του μήνυμα που θα εκπέμψει και από την ΔΕΘ ότι "η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον. Ασφαλές μέλλον για τους Έλληνες".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)