to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 21.02.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ - ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν εξέταση των μαρτύρων αλλά τρομοκράτησή τους

«Θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο σκάνδαλο Novartis και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταλύσουν το κράτος Δικαίου» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

«Χθες έπεσαν οι μάσκες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του καθοδηγητή του κ. Σαμαρά.  Μετά την αποκάλυψη  ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει σύμφωνα  με όσα προβλέπει ο νόμος, την τήρηση του οποίου ζήτησε ξεκάθαρα χθες από την Προανακριτική  ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την ΝΔ διαρρέεται ότι "δεν διαπραγματεύονται". Για να τελειώνουμε με τα ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη στιγμή να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis. Αντίθετα, ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θέλουν να εξεταστούν. Το μόνο που θέλουν είναι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες, για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis. Τόσο αυτοί όσο και όσοι αναπαράγουν τις διαρροές τους μέρες τώρα, κάνουν πως δεν ακούν όσα οι υπεύθυνες Αρχές της χώρας τούς λένε. Αγνόησαν το έγγραφο της ΕΛΑΣ που αναφέρει τον νόμιμο τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, αγνόησαν ακόμα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τους επανέλαβε χθες ακριβώς τα ίδια. Θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο σκάνδαλο Novartis και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταλύσουν το κράτος Δικαίου. Δεν θα τους περάσει»

Διαβάστε σχετικά:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων!

Στο μεταξύ αποκαλυπτική ήταν η ένορκη κατάθεση του αρμόδιου υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας που δημοσίευσε χτές η Αυγή. "Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως προϊσταμένου, οι σχετικές με την τιμολόγηση του φαρμάκου διατάξεις δεν αποτελούσαν εισήγηση της Υπηρεσίας. Ερχόταν στην Υπηρεσία, είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είτε εγγράφως, εντολή του υπουργού Υγείας να εκδοθεί από τη Διεύθυνση υπουργική απόφαση με συνημμένο έτοιμο σχέδιο της υπουργικής απόφασης"

Οι νεκροί μάρτυρες της Novartis

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και την πορεία τους, ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι είναι αναμφισβήτητα σημαντικό το πλαίσιο αντιμετώπισης και προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και η τήρησή του, για το οποίο μάλιστα υπάρχει και σχετική κοινοτική οδηγία. Κάθε παραβίαση, δόλια ή επιπόλαιη, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαρτύρων, σε δοκιμασία τις ζωές των οικείων τους, θέτει εν γένει σε κίνδυνο και την ίδια την έρευνα, αλλά και κάθε μελλοντική έρευνα που αφορά σκάνδαλα με σοβαρές επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον.

Novartis: Η απόπειρα συγκάλυψης ενός τεράστιου σκανδάλου

Η μεθόδευση της συγκάλυψης ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ είναι συνεχής από συστάσεως της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για πιθανή εμπλοκή του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλου.

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης απόλυτος υπεύθυνος για την εκτροπή

«πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα».

Χ. Καφαντάρη: Ο φόβος και η αμηχανία της ΝΔ φαίνεται από τους χειρισμούς της για την υπόθεση Novartis (βίντεο)

Για την υπόθεση Novartis η Χ. Καφαντάρη τόνισε ότι: «αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και  τι πραγματικά έγινε.  Η ΝΔ προσπαθεί να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

tags: Novartis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)