to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 23.06.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ

"Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός"


«Να μην μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ», τονίζει σε ανακοίνωση του (23/6/20) ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αίτημα Πέτσα για διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε παρακάτω).

Όπως αναφέρει αναλυτικά η Κουμουνδούρου:

"Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει".

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Θ. Πλεύρης γνώριζε για το χαλκευμένο στικάκι του Σ. Μιωνή πριν κατατεθεί στη Βουλή

Η δήλωση Πέτσα

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας, οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (23/6/20).

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με μαφιόζικες πρακτικές προσπαθεί να κρύψει το μεγάλο σκάνδαλο της ύφεσης

Για προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων» στο Μεσολόγγι, όπου και περιοδεύει σήμερα (Τρίτη 23/6).

«Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης  και μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, τον Οκτώβριο του 2019, την βύθισε στην ύφεση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιοδείες του «η εικόνα είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά σε πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την πολιτεία».

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά  σε μια εφιαλτική προοπτική» πρόσθεσε, εξαιτίας της αδράνειας του Πρωθυπουργού «να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, την περίοδο μετά την πανδημία».

«Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε 5 μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «βλέποντας  αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)