to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 13.12.2016

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος της Ν.Δ. για το πλαστό πτυχίο του στελέχους του κόμματός του

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τα τυπικά προσόντα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλου, αποτελεί κόλαφο για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και για τα πεπραγμένα του επικεφαλής της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το «μεταπτυχακό» στελέχους της ΝΔ:

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τα τυπικά προσόντα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλου, αποτελεί κόλαφο για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και για τα πεπραγμένα του επικεφαλής της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Αυγή”, ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είχε προαχθεί στην θέση του προϊστάμενου του ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων καταθέτοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακού! Με την έκδοση του πορίσματος, καταρρίπτονται οριστικά οι ισχυρισμοί του κ. Πολυμερόπουλου, ο οποίος, αμέσως μετά από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η παραπάνω εφημερίδα για τα πεπραγμένα του που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Οκτώβριο, ζητούσε την ανάκληση των δημοσιευμάτων μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας πως είναι αναληθή. Και σαν να μην έφταναν τα εξώδικα στην “Αυγή”, ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν είχε διστάσει να προβεί σε απειλές εναντίον των μελών της παράταξης “Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση”, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”.

Μετά και από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό σε όλους τους πολίτες τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ όταν μιλά για "συμφωνία αλήθειας" και για "αριστεία", αλλά και πώς εννοεί τη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης απέλυε καθηγητές και σχολικούς φύλακες, έκανε τα στραβά μάτια στις εξόφθαλμες παρατυπίες των στελεχών του κόμματος του. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και το κόμμα του, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ανάκληση επιδομάτων και προαγωγής για τον γαλάζιο προϊστάμενο των ΚΕΠ

Καταπέλτης για το μεγαλοστέλεχος της ΑΔΕΔΥ Βασίλη Πολυμερόπουλο και τους αυτόκλητους προστάτες του στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το επίμαχο “μεταπτυχιακό”, με τη βοήθεια του οποίου ο “γαλάζιος” συνδικαλιστής έτυχε διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης στον Δήμο Αθηναίων ώς τη θέση του προϊστάμενου των ΚΕΠ. Πριν από ένα μήνα η “Αυγή” είχε αποκαλύψει τις γνωμοδοτήσεις του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του υπουργείου Παιδείας που αμφισβητούσαν τον τίτλο σπουδών του προέδρου της ΔΑΚΕ Δημοσίου, τονίζοντας πως πρόκειται για πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου και όχι μεταπτυχιακού “masters”. Τη δημοσιογραφική αυτή αποκάλυψη είχαν ακολουθήσει πύρινες ανακοινώσεις τόσο του κ. Πολυμερόπουλου όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που είχε σπεύσει να καλύψει το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής χρησιμοποιώντας βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο για την εφημερίδα όσο και για τον υπογράφοντα με προσωπική επίθεση. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το πιστοποιητικό σπουδών του κ. Πολυμερόπουλου “δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα” και ως εκ τούτου ο Δήμος Αθηναίων καλείται να ανακαλέσει το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών από τον υπάλληλο και ο τελευταίος να επιστρέψει “τα επιπλέον ποσά που του καταβλήθηκαν”.

Ένα σεμινάριο βαφτίστηκε μεταπτυχιακό

Ανατρέχοντας στη διαδρομή του κ. Πολυμερόπουλου στον Δήμο της Αθήνας, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του “πτυχίου” που απέκτησε το 2006 παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων - Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον είχε αναβαθμίσει κατατάσσοντάς τον στον κλάδο ΠΕ1. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013, ο κ. Πολυμερόπουλος, και πάλι με βάση το “μεταπτυχιακό” του, μοριοδοτήθηκε εις βάρος δεκάδων άλλων συνυποψηφίων του στον Δήμο τους οποίους υπερκέρασε στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Είναι χαρακτηριστικό πως το “μεταπτυχιακό” απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον παλαιό πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει και το πόρισμα των επιθεωρητών, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.

Διοικητικές κυρώσεις και μετά στον εισαγγελέα

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, το κλιμάκιο των επιθεωρητών που ερεύνησε την περίπτωση Πολυμερόπουλου απέστειλε τη σχετική έκθεση στον κ. Καμίνη προτείνοντας την ανάκληση των χρηματικών επιδομάτων αλλά και τον επανυπολογισμό τής μοριοδότησης του υπαλλήλου που θα οδηγήσει στην ανάκληση της τοποθέτησής του ως προϊσταμένου Διεύθυνσης. Πέραν των όποιων διοικητικών κυρώσεων, το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης, στα χέρια του οποίου έχει παραδοθεί το πόρισμα από τις 29 Νοεμβρίου, έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση του κ. Πολυμερόπουλου από τη θέση του προϊστάμενου των ΚΕΠ, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθηθούν και οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες εις βάρος του τελευταίου. Εντύπωση πάντως εξακολουθεί να προκαλεί πως η παρατυπία που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των επιθεωρητών διέλαθε της προσοχής των αρμόδιων φορέων που επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν προχωρήσει στην περίφημη αξιολόγηση στο Δημόσιο, αφήνοντας στο απυρόβλητο το “μεταπτυχιακό” του κ. Πολυμερόπουλου που τυγχάνει και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Απειλές και εξώδικα από τον "μεταπτυχιακό" και επίθεση λάσπης από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γεγονός που προκαλεί εντύπωση είναι η αίσθηση “ασυλίας” που διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια τον γαλάζιο αρχισυνδικαλιστή, που, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικεί και τη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, και εκφραζόταν με απειλές, εξώδικα και μηνύσεις προς όσους αμφισβητούσαν τους τίτλους σπουδών του. Το τελευταίο διάστημα, στο στόχαστρο του κ. Πολυμερόπουλου είχαν βρεθεί τα μέλη της παράταξης ΑΣΚ (Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση) στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανοιχτής Πόλης” όπως και η “Αυγή”, από την οποία ζητούσε μέσω του δικηγόρου του να ανακληθούν “όλα τα αναληθή και ψευδή σημεία των δημοσιευμάτων” που, παρά τα όσα ο ίδιος υποστήριζε, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αποκάλυψη της αλήθειας. Πέραν, όμως, των εξωδίκων και των απειλών του ιδίου, ο κ. Πολυμερόπουλος είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα φανατικών υποστηρικτών του με προεξάρχουσα την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχοντας υιοθετήσει πλήρως την επιχειρηματολογία του μέλους της είχε προχωρήσει στις 2 Νοεμβρίου σε μια άκρως επιθετική προς την “Αυγή” ανακοίνωση, με την οποία όχι μόνο τού προσέφερε κάλυψη αλλά επιπλέον κατηγορούσε τον υπογράφοντα ως “εντεταλμένο δημοσιογραφίσκο” και χαρακτήριζε τις αποκαλύψεις “βρόμικη δουλειά”. Με δεδομένο πλέον το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τις κυρώσεις που αυτό προτείνει, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιας και στην προηγούμενη ανακοίνωσή της είχε αυτοχαρακτηρισθεί “ο πιο σκληρός και αδέκαστος κριτής τού οποιουδήποτε, και ιδιαίτερα συνδικαλιστή, που θα αποδεικνυόταν πλαστογράφος”. Εν αναμονή λοιπόν.

 - ΑΥΓΗ

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)