to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 30.06.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί τώρα το χουντικής κοπής νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της


«Με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν κερδηθεί με τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, σε μια προσπάθεια να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της» αναφέρει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Πολιτικές που όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία ή την υποααπασχόληση και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση.

«Με ένα νομοσχέδιο που αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή αντίστοιχου χουντικού νόμου του 1971, η κυβέρνηση δίνει στην αστυνομία την εξουσία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, να διαλύει όποιες συγκεντρώσεις κρίνει κατά το δοκούν, καθώς και να επιβάλλει αλλαγές στον τόπο συγκέντρωσης και τη διαδρομή μιας διαδήλωσης.

Όμως δυστυχώς δεν αρκείται σε αυτά. Προχωράει ακόμα περισσότερο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, καθιερώνοντας “ιδιώνυμο” για την παρουσία σε διαδηλώσεις που δεν έχουν πάρει έγκριση ή δεν έχουν “συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις” των αστυνομικών, τιμωρώντας τους διαδηλωτές με ποινή φυλάκισης ενός έτους!» τονίζει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγχρόνως, προβλέπει την ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης (ποινική και αστική) για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, εάν δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι την προφύλαξαν επαρκώς. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι συνδικάτων ή κινημάτων που διοργανώνουν μια κινητοποίηση θα είναι έρμαια οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να προκαλέσει επεισόδια (είτε αυθόρμητα, είτε κατευθυνόμενα...) και αν δεν πείσουν για τις επιδόσεις τους στην καταστολή (!) θα είναι υπαίτιοι για οποιαδήποτε φθορά, βλάβη ή τραυματισμό!

Ο κόσμος της εργασίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψουν να γυρίσουμε στις μαύρες εποχές του κράτους - χωροφύλακα. Η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία θα σταθεί εμπόδιο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να αποσυρθεί τώρα το χουντικής κοπής νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις» καταλήγει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής.

tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)