Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υπέρογκες αμοιβές των στελεχών των ΕΛΠΕ θεωρώντας αυτές τουλάχιστον προκλητικές όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας στενάζει από τα μνημόνια και όταν ο μισθός του ίδιου του πρωθυπουργού είναι περίπου ο μισός.

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή το γεγονός της έγκρισης από την ΓΣ των μετόχων των ΕΛΠΕ της 25/6/15 (όπου το Δημόσιο έχει τον πρώτο λόγο) υπέρογκων αμοιβών για τα στελέχη του ΔΣ και ιδιαίτερα την περίοδο που τα ΕΛΠΕ εμφανίζουν 3δισ. χρέη και ζημίες από το πρόσφατο παρελθόν, ύστερα από πολυετή απομύζηση τους από τον όμιλο Λάτση, θεωρούμε υποχρέωσή μας να καταδικάσουμε αυτή την κατάσταση και το ιλιγγιώδες ύψος των αποδοχών, ασχέτως αν είναι συνέχεια του χτες.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας στενάζει υπό την πίεση της πολιτικής των Μνημονίων, να υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που αποφασίζουν να διπλασιάζουν τα ούτως ή άλλως δυσθεώρητα εισοδήματά τους. Πολύ δε περισσότερο όταν με βάση τα όσα έγιναν πρόσφατα γνωστά ο μισθός του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι περίπου ο μισός.

Τέτοιες πρακτικές δεν θα τύχουν επιείκειας, είναι εντελώς ξένες όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για το σύνολο της Αριστεράς. Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα μέλη του δ.σ των ΕΛΠΕ είναι να αναθεωρήσουν το ύψος των αμοιβών τους σε κοινωνικά επιτρεπτά επίπεδα.

Έχοντας ενημερωθεί πως στις προθέσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π.Λαφαζάνη, σε συνέχεια της χτεσινής άμεσης παρέμβασης του, είναι η επανεξέταση των όποιων προκλητικών υπέρογκων παροχών σε υψηλόβαθμα στελέχη δημόσιων φορέων, το Τμήμα μας απαιτεί την τάχιστη υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων.