to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 02.06.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει σπίτι του τον κ. Θεοχάρη

«Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του - «Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα σχόλια του κ. Πέτσα


Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις κινήσεις του Υπ. Τουρισμού που προκάλεσαν θέμα μέχρι και με την γειτονική Ιταλία, επισημαίνει:

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις  με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρας μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν.

Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ.

Η αντιφατικότητα, η ασυνεννοησία και η αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του.

Η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η απάντηση Πέτσα

«H κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με επιτυχία μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του τουρισμού από τον αρμόδιο υπουργό. Και συνεχίζει:

«Σε μια χρονιά που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα ήταν χαμένη για τον τουρισμό, η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο. Ανοίγουμε τη χώρα μας στους επισκέπτες με κανόνες, με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος.

Η κυβέρνηση ενωμένη, με όλους τους υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο, συνεχίζει με σύνεση και υπευθυνότητα την υλοποίηση του Σχεδίου της. Ενός δυναμικού Σχεδίου που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.

Αντίθετα, όποτε κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κατάσταση για τη χώρα, απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα συνεχίζει να κάνει καταστροφικές συστάσεις. Το μόνο που θέλει είναι κλειστές επιχειρήσεις, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, κλειστά ξενοδοχεία. Θέλει δηλαδή τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα και τους εργαζόμενους σε απελπισία.

Υ.Γ. Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό».

ΣΥΡΙΖΑ: Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως οι παλινωδίες του Υπουργού Τουρισμού, τον οποίο κάλυψε πλήρως, στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Ελπίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη που ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για τον τουρισμό με τον κ. Βρανάκη, όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου, να μην έχει ξαφνικά ανειλημμένες υποχρεώσεις ο αρμόδιος υπουργός» αναφέρει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργή στην Ιταλία για την Ελλάδα

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Ιταλία, μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην «ανοίξει» τα σύνορα στους Ιταλούς τουρίστες.

Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 29 χώρες, με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Για τις υπόλοιπες χώρες, προβλέπεται ότι θα παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα, με τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μίας ή δύο εβδομάδων.

Η απόφαση των ελληνικών αρχών, ως εκ τούτου, να μην συμπεριλάβουν την Ιταλία στο γκρουπ των 29 κρατών έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα - παραδοσιακή «αγορά» του ελληνικού τουρισμού.

«Η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, σε μία πρώτη αντίδραση.

Ο Ιταλός υπουργός, μάλιστα, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου, προκειμένου να επιληφθεί ο ίδιος επί του ζητήματος.

«Πιστεύουμε στη συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Όταν πάω στην Αθήνα, θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες» έσπευσε να προσθέσει, σύμφωνα με το Deutsche Welle.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)