to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 08.05.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία οι διεργασίες για τη διερευνητική εντολή

"Αν δεν το πράξουν, τους καλώ έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί δεν πείθουν πια ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους".


Να πάρουν πίσω τις δεσμεύσεις τους στην Ε.Ε.για την πιστή εφαρμογή των μνημονίων ή να σταματήσουν επιτέλους να κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό κάλεσε τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ.Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν ήδη στείλει επιστολή στους ηγέτες της Ε.Ε. και των κρατών –μελών της που θα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά τις επιταγές των αγορών και του ΔΝΤ και θα εφαρμόσουν το βάρβαρο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου. Αν δεν το πράξουν, τους καλώ έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί δεν πείθουν πια ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους".


Επίσης, ο πρόεδρος της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για 5 ελάχιστους άξονες διαλόγου:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)