to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 25.10.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Με τη μνήμη και την ιστορία νικάμε τον φασισμό»

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η Οργάνωση Μελών Ν. Ιωνίας, διοργανώνουν αντιφασιστική εκδήλωση την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 10.30 πμ στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας.


Οι βιωματικές αφηγήσεις συμπολιτών μας που μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ αντιστάθηκαν στους φασίστες, τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους  ιδεολογικούς προγόνους των σημερινών Χρυσαυγιτών, έχει ιδιαίτερη αξία να ακουστούν στις μέρες μας που η εργασία απαξιώνεται, δεν πληρώνεται και φορολογείται βίαια. Που οι άνεργοι είναι ενάμιση εκατομμύριο απελπισμένοι άνθρωποι και οι ανασφάλιστοι τρία εκατομμύρια. Που τα δημόσια αγαθά (ενέργεια, νερό, μεταφορές, παιδεία, υγεία) ξεπουλιούνται συστηματικά στους παλιούς και νέους «επενδυτές». Που τα δημόσια μέσα ενημέρωσης καταργήθηκαν μόλις αμφισβήτησαν την «κυβερνητική» προπαγάνδα.

Με φόντο την φτώχεια, την ανεργία, την κατάθλιψη, τις αυτοκτονίες, τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό, παιδιά χωρίς εμβόλια, ανθρώπους χωρίς σπίτια, γίνεται προσπάθεια να εξισωθεί η  σύγχρονη  φασιστική βία με το αγωνιστικό φρόνημα οποιουδήποτε ανθρώπου, κλάδου και συλλογικότητας  υψώνει ανάστημα στην  εξαθλίωση του λαού μας.

Έχει αξία να μιλήσουμε για το ΟΧΙ που ειπώθηκε το 1940 από τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους αντιφασιστικούς αγώνες του σήμερα, χωρίς τους οποίους οι εγκληματίες της ΧΑ μπορεί να μη βρίσκονταν τώρα στη φυλακή.

Έχει αξία τέλος, να αναδείξουμε τα  δικά μας "ΟΧΙ" απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ επιβάλλουν για τα κοινά τους συμφέροντα, και τα δικά μας ¨ΝΑΙ" στην Κοινωνία της Αλληλεγγύης, της Ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Στην εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, θα ακουστούν αντιφασιστικά και αντιστασιακά τραγούδια.

Καλούμε λοιπόν τον λαό της Μαγνησίας, τους νέους –ες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους , τους εργαζόμενους  που βλέπουν να πλήττονται από τα μέτρα που μας επέβαλε η συγκυβέρνηση και οι ντόπιοι υποστηρικτές της, να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Να αντλήσουμε  εμπειρίες οι νεότεροι, να θυμηθούν οι παλαιότεροι αγωνιστές και να αναζητήσουμε τρόπους να διώξουμε τρόικες και μνημόνια και να τσακίσουμε το φασισμό με όποια μορφή και έκφραση εμφανίζεται σήμερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)