to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 15.10.2015

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την επίσκεψη του χρυσαυγίτη Λαγού: Γυρίστε την πλάτη στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί, εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση, να εισχωρήσει στην κοινωνία της Λέσβου και γι' αυτό στέλνει το υπόδικο πρωτοπαλίκαρό της στο νησί το Σάββατο 17/10. Κάλεσμα από τη ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ σε πολίτες και αρχές «να γυρίσουν την πλάτη στους θαυμαστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματόριων, τους μαχαιροβγάλτες του Κερατσινίου, τους τραμπούκους του Περάματος και του σκληρού πυρήνα του παρακράτους»


Η ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η  εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση, προσπαθεί να εισχωρήσει στην κοινωνία της Λέσβου. Στέλνει τον υπόδικο Λαγό να χύσει λάδι στη φωτιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το « ενδιαφέρον» της επικεντρώνεται στα χωριά του βόρειου τμήματος του νησιού. Είναι τα σημεία τα οποία δέχονται τη μεγαλύτερη προσφυγική πίεση. Μέχρι τώρα και ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές ή προτιμήσεις οι πολίτες της Λέσβου έχουν τιμήσει τις πολιτιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις του νησιού. Παρά τις δυσκολίες, τις ανεπάρκειες  και τις αρνητικές επιπτώσεις που το τεράστιο κύμα των προσφυγικών ροών επέφερε στην κοινωνία της Λέσβου, αυτή κατάφερε να αναδείξει μια ισχυρή κοινωνία πολιτών με τεράστια αποθέματα κοινωνικού κεφαλαίου και  να αναδειχθεί στις συνειδήσεις των λαών της Ευρώπης ως Πανευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση να αμαυρώσει, να ευτελίσει αυτόν τον τίτλο τιμής, που έχει απονεμηθεί από τη παγκόσμια κοινότητα στους κατοίκους αυτής της παραμεθορίου περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους επικεφαλής των αρχών αυτού του τόπου και τους ζητά να γυρίσουν την πλάτη στα «απορρίμματα» της κοινωνίας, τους εμπρηστές της κοινωνικής συνοχής. Οποιοσδήποτε διάλογος με τους θαυμαστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματόριων, τους μαχαιροβγάλτες του Κερατσινίου, τους τραμπούκους του Περάματος και του σκληρού πυρήνα του παρακράτους αποτελούν προσβολή στις αρχές της Δημοκρατίας  και νομιμοποιούν τις πράξεις των ηθικών και φυσικών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Η διαχείριση του προσφυγικού, μέρα με τη μέρα  βελτιώνεται. Η ανθρωπιά, η δημοκρατική συνέπεια, η αλληλεγγύη, η υπέρβαση των δυσκολιών, η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, τα αντισταθμιστικά μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν, μπορούν και πρέπει να είναι στόχοι και μέλημα όλων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί με συνέπεια σ΄ αυτές τις  κατευθύνσεις.

Ο ρατσισμός, η βία, το μίσος, η δολοφονία και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν,  που συγκροτούν την εικόνα και την ουσία της Χρυσής Αυγής  δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Έξω η Χρυσή Αυγή από το σπίτι μας. Έξω η Χρυσή Αυγή από τη Λέσβο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)