to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 16.05.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάπιε τη γλώσσα του ο Γιούνκερ για τα γεγονότα των Καννών

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη δήλωση του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας - «Ό,τι έγινε στις Κάννες δεν θα ξαναγίνει, η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  για τη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ και την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα:

«Όταν ο κ. Γιούνκερ στο χτεσινό ντιμπέιτ ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Καννών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, κατάπιε τη γλώσσα του. Δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα  των δανειστών. Σήμερα όμως ξαναβρήκε τη γλώσσα του για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα (σσ διαβάστε παρακάτω). Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάννες δεν θα ξαναγίνει . Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού.

Στις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση». 

Η συνέντευξη Γιούνκερ στο Euro2day.gr:

O Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δεν θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Ε.Ε. και αυτό «θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα».

O πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως επικεφαλής του Eurogroup, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, κάνει απολογισμό της ιστορικής πλέον συνάντησης των Καννών κι αποκαλύπτει τι είπε σε Παπανδρέου και Βενιζέλο και με ποιον τρόπο μπήκε στο συρτάρι η ιδέα για το δημοψήφισμα.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος μιλώντας στο Euro2day.gr τον Ιούνιο του 2013 είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι αρκετές χώρες πίεζαν προς αυτήν την κατεύθυνση, όχι μόνο η Γερμανία.

Ο κ. Γιούνκερ (ο οποίος έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα) υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της τρόικας είναι αντιδημοκρατική, καθώς οι εκπρόσωποί της δεν είναι άμεσα εκλεγμένοι και ότι πρέπει να αλλάξει μορφή και να δοθεί ηγετικός ρόλος στους (εκλεγμένους) υπουργούς Οικονομικών και στον πρόεδρο του Εurogroup.

Όσο για την Ελλάδα, μιλάει για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά και παραδέχεται ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος για την κρίση που έπληξε τη χώρα μας. Υπογραμμίζει, όμως, ότι η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί.

Θεωρεί όμως ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα και ότι -επιτέλους- τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να αγγίξουν και τους πλούσιους Έλληνες ώστε να σταματήσει η επιβολή λιτότητας στον μέσο πολίτη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)