to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 18.07.2012

left.gr

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για παράνομες απολύσεις στη Bristol-Myers

Σε 51 απολύσεις προέβη την Παρασκευή η εταιρεία Bristol-Myers Squibb ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 35% των θέσεων εργασίας, τις οποίες προσπαθεί να εμφανίσει ως οικειοθελείς αποχωρήσεις.


Με αυτό τον, δυστυχώς, συνηθισμένο τρόπο η εταιρεία προσπαθεί να παρακάμψει την προστατευτική νομοθεσία, που ορίζει ένα "ταβάνι" απολύσεων, εμφανίζοντας τις ως οικειοθελείς αποχωρήσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια προβαίνει σταθερά σε μειώσεις προσωπικού. 


Σχετικά με το ζήτημα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Δ. Στρατούλης, Γ. Σταθάς, Κ. Μπάρκας και Π. Λαφαζάνης κατέθεσαν ερώτηση στον Υπ. Εργασίας, οι οποίοι σημείωσαν ότι η στάση αυτή προστίθεται στην ήδη απαράδεκτη συμπεριφορά της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους και τους προέτρεπε να μην ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα. Τέλος η Bristol-Myers Squibb ΑΕ δε δίστασε να επιβάλλει βλαπτική μεταβολή στον εκλεγμένο συνδικαλιστή Π. Μποβολανέα, από την ημερομηνία της εκλογής του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων, θέμα το οποίο είχε ανακινήσει και η ΓΣΣΕ. 

Όλα αυτά στο περιρρέον σκηνικό της δυσθεώρητα υψηλής ανεργίας και της κρίσης είναι κατ'ελάχιστον προκλητικό να βαφτίζονται οι απολύσεις αποχωρήσεις, μπροστά στα μάτια μιας μη παρεμβαίνουσας Πολιτείας. 

Ο Υπουργός κλήθηκε να δώσει απάντηση ως προς το ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες, στις οποίες θα προβεί προκειμένου να ανακληθούν οι παράνομες απολύσεις των 51 εργαζόμενων –ένας εκ των οποίων, ο Παναγιώτης Μποβολανέας, είναι και εκλεγμένος συνδικαλιστής- της εταιρείας Bristol-Myers Squibb ΑΕ αλλά και αν προτίθεται να ελέγξει τις εργατικές παραβάσεις της εταιρείας και να εντείνει τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να εξαφανιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.


 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)