to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 23.05.2013

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής: Η ιστορική μνήμη δεν είναι για πούλημα

Ανακοίνωση για την εκποίηση του Σκοπευτηρίου


«Οι διακόσιοι και παραπάνω αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εκτελεσμένοι από τους Ναζί κατακτητές, εκτελούνται για δεύτερη φορά με την απόφαση της Κυβέρνησης, να εντάξει τον ιστορικό χώρο - μνημείο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής (που ανήκει στο Δημόσιο και στον Ο.Σ.Κ) στο ΤΑΙΠΕΔ

Πίσω από αυτή την πολιτική επιλογή, δεν υπάρχει μόνο η αδηφαγία της κλεπτοκρατίας για το κέρδος, αλλά και ένας πολιτικός συμβολισμός μιας βαθιά αντιδραστικής και καταπιεστικής Κυβέρνησης ο οποίος λέει: «Τα σύμβολα της αντίστασης απέναντι στην όποια μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης, πρέπει να εξαφανιστούν και να σβηστούν από την ιστορική μνήμη».  

Τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα το καταφέρουν! Την ιστορική μνήμη, δεν θα μπορέσουν να την εξαφανίσουν. 

Απαιτούμε, να βγει ο ιστορικός μνημειακός χώρος του Σκοπευτηρίου από την λίστα του ΤΑΙΠΕΔ

Δια μέσω του Ο.Σ.Κ στον οποίο ανήκει το ακίνητο, η Κυβέρνηση που κόπτεται τόσο πολύ για την Παιδεία (αλλά λοιδόρησε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τους Εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ), οφείλει να μάθει ότι κινδυνεύουν και τα σχολεία της Καισαριανής. 

Το Σκοπευτήριο εκτός από ιστορικός χώρος, είναι και πνεύμονας πρασίνου για όλους τους πολίτες της Καισαριανής, και των όμορων Δήμων. Υπό αυτή την έννοια, η συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης αποκτά και αντιπεριβαλλοντικό χαρακτήρα. 

Το θέμα του Σκοπευτηρίου, δεν αφορά μόνο την Καισαριανή. Είναι καθαρά ένα Εθνικό θέμα, για το οποίο καλούνται όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάρουν θέση. Η ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου δεν θα περάσει

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις πάνω στην πιο πλατιά ενότητα του Λαού της Καισαριανής για να ακυρώσουμε αυτή την απόφαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)