to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 20.06.2012

left.gr

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Και τώρα τι κάνουμε;

Την επόμενη της μεγαλύτερης μάχης που καλείται να δώσει η κοινωνία στην εποχή της Μεταπολίτευσης, η εκλογική αναμέτρηση βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ ενισχυμένο σημαντικά και με την υποχρέωση σαν δεύτερος και Αξιωματική Αντιπολίτευση να ενισχύσει και να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις στη συνεχιζόμενη μνημονιακή λαίλαπα.


Όλος αυτός ο κόσμος που στήριξε το εγχείρημα, το οποίο πήρε τον χαρακτήρα μαζικού και λαϊκού κινήματος, το έκανε επειδή είδε την ελπίδα για αλλαγή στη θρασύτητα ενός μικρού κόμματος να αντιπαρατεθεί ευθέως με τους ισχυρούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτός ο ιδιότυπος πατριωτισμός, η άρνηση να γίνει η ελληνική κοινωνία το πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλουν να επιβάλουν στους λαούς της Ευρώπης, εκφράστηκε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια, των ιδιωτικών καναλιών, καταλόγιζαν ως αλαζονεία και ψευτομαγκιά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η διεκδίκηση του λαού για μια αξιοπρεπή ζωή στην Ελλάδα.
 
Ωστόσο το ερώτημα συνεχίζει να αιωρείται, περί του αν χάσαμε ή αν νικήσαμε. Κάτι τέτοιο μπορεί να απαντηθεί μόνο κοιτώντας μπροστά. Η 17η Ιούνη δεν αποτελεί τους τίτλους τέλους των αγώνων μας και των διεκδικήσεών μας αλλά την δυναμική αρχή. Αποτελεί το καλύτερο υπόβαθρο για να στηθεί στην κοινωνία ένα νέο μέτωπο ενάντια στην μνημονιακή - νεοφιλελεύθερη επίθεση. Με μια ισχυρή και πολυάριθμη κοινοβουλευτική ομάδα να πιέζει τους «εθνοσωτήρες» που ετοιμάζονται για το σίκουελ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, να περάσουν νέα εγκληματικά μέτρα, αλλά παράλληλα στο πλάι των μαζικών λαϊκών κινημάτων-αγώνων-πλατειών, όπως έχει κάνει ανελλιπώς μέχρι σήμερα, μετράμε αντίστροφα της μέρες αυτής κυβέρνησης.
 
Προκειμένου όμως να συμβεί αυτό, υπάρχει αδήριτη ανάγκη για οργάνωση λαϊκών αντιστάσεων απέναντι στην εξαθλίωση, με δημοκρατικά και αυτό-οργανωμένα δίκτυα αλληλεγγύης και με την συγκρότηση μια μεγάλης και δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς, που θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο που στήριξε τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ενεργό συμμετοχή στον πολιτικό αγώνα και στην άμεση ανακούφιση των απόκληρων του μνημονίου. Έτσι προδιαγράφεται και η πορεία της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία πρέπει να σταθεί στο πλευρό αυτών των κινημάτων, στηρίζοντάς τα σε υλικό και πολιτικό πεδίο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)