to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 03.11.2012

Αθλητισμός

ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκυβέρνηση κατεδαφίζει τον αθλητισμό

Δελτίο τύπου από το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη κατεδάφιση του αθλητισμού και τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013


"Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατεδαφίζει τον ελληνικό αθλητισμό!

Με τη κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 και τη προτεινόμενη μείωση των κονδυλίων από 99 σε 66 εκατομμύρια ευρώ, είναι σαφές, ότι το σχέδιο πλήρους καταστροφής του ελληνικού αθλητισμού μπήκε στη τελική του φάση.

Αθλητικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι, φορείς βάζουν άμεσα λουκέτο. Μετά βίας αρκούν τα προτεινόμενα χρήματα για μισθοδοσίες προσωπικού. Οποιαδήποτε σκέψη για την ανάπτυξη της βάσης του αθλητισμού, των υποδομών, της μαζικότητας κλπ, είναι πλέον άνευ ουσίας.

Με τον Προϋπολογισμό του 2013, το Ελληνικό κράτος δηλώνει ευθέως ότι αποσύρεται από τον αθλητισμό, παραχωρώντας τον στην ιδιωτική κερδοσκοπία, αφού φυσικά έχει δρομολογήσει το ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, του ΟΠΑΠ και άλλων «φιλέτων».

Μέχρι σήμερα, έστω και με δυσκολίες και με πολλές ελλείψεις, τα παιδιά των εργαζομένων μπορούσαν να αθλούνται στον σύλλογο ή στον δήμο. Από δω και πέρα ο αθλητισμός καθίσταται πεδίο ακόμα σκληρότερων ταξικών διακρίσεων. Σε μια λεηλατημένη κοινωνία η άθληση καθίσταται απαγορευτική.

Κι όμως, οι άνθρωποι του αθλητισμού καταλαβαίνουν ότι το αθλητικό σωματείο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πόλο αντίστασης, αλληλεγγύης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Είναι φορέας από τον οποίο πρέπει να προκύψουν αντιστάσεις στη μνημονιακή λαίλαπα.

Καλούμε αθλητικούς συλλόγους και τις αθλητικές ομοσπονδίες να αντιδράσουν άμεσα στο έγκλημα. Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή! Επιπλέον, δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι άνθρωποι που έχουν συνδέσει την αθλητική τους διαδρομή με τον ελληνικό αθλητισμό, έχοντας ωφεληθεί από αυτόν και σήμερα κατέχουν βουλευτικό αξίωμα, είναι δυνατό να υποκύψουν στις επιταγές της τρόικας ψηφίζοντας τα επαίσχυντα μέτρα.

Όχι στη κατεδάφιση του ελληνικού αθλητισμού – όχι στη ψήφιση των μέτρων!"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)