to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:50 | 06.02.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η προσωρινή προστασία των περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Μια αναγκαία απάντηση στα κακόβουλα σχόλια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την Τροπολογία για την απαγόρευση κατασχέσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά




Με εκπρόθεσμη τροπολογία επιχείρησε η Κυβέρνηση να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις από την αποτυχία της να βρει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία, έχοντας εξαθλιωθεί, γεννούν χρέη του κ. Σάφα, προς συναλλασσόμενες με αυτά εταιρείες, προμηθευτές και άλλους, οι οποίοι καταφεύγουν στα δικαστήρια και σωρεία αποφάσεων εκδίδονται αυτή την περίοδο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων, γερανών και άλλων σημαντικών υποδομών.

Μήνες τώρα, οι εργαζόμενοι βάζουν τα στήθη τους μπροστά και δεν επιτρέπουν σε αυτούς που έρχονται να εκτελέσουν αυτές τις αποφάσεις να το κάνουν.

Δηλώσαμε στη Βουλή ότι η Τροπολογία «είναι μια ρύθμιση για να ρυθμιστεί η αθλιότητα».

Επειδή, όμως, εν πάση περιπτώσει, πράγματι, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία -που δεν ανήκουν στον κ. Σάφα, αλλά ανήκουν στον ελληνικό λαό- πρέπει να τα υπερασπιστούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την τροπολογία καταγγέλλοντας ταυτόχρονα  ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να παίζει με την παραγωγική βάση της χώρας σε τόσο κρίσιμους τομείς.

Πάγια και σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραληφθούν τα υποβρύχια, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να λειτουργήσουν τα ναυπηγεία στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Γι΄ αυτό προτείνουμε και διεκδικούμε τη δημιουργία δημόσιου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας.

Όλα τα άλλα είναι προσπάθεια για «να βγει από τη μύγα ξύγκι».

Η προσωρινή προστασία των περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση τόσο του στρατιωτικού, όσο και του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και πιστεύει όσο κανένας άλλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)