to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 11.03.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα υιοθετήσουν και μια νεοναζιστική συνιστώσα;

Τα όσα αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ είναι παραπάνω από συγκλονιστικά, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας documento για τις σχέσεις μελών της Combat 18 με στελέχη της ΝΔ:

Τα όσα αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ είναι παραπάνω από συγκλονιστικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλος της εγκληματικής ομάδας είχε στενές σχέσεις με την ΟΝΝΕΔ και προσωπικά με στελέχη της, όπως και με τον γραμματέα της, με τον οποίο μοιράζονταν κοινές ιδεολογικές, ρατσιστικές απόψεις.

Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, που υποστήριζε ότι ακροδεξιά βία δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οφείλουν να απαντήσουν: Γνώριζαν για τις σχέσεις των νεοναζιστών εγκληματιών με στελέχη του κόμματός τους; Θα καταδικάσουν με παρρησία την ακροδεξιά βία και τις ναζιστικές επιθέσεις ή θα υιοθετήσουν με τη σιωπή τους και μια νεοναζιστική συνιστώσα;



Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

Οι αποκαλύψεις για τη νεοναζιστική οργάνωση που εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είναι συγκλονιστικές, καθώς όχι μόνο ήρθε στο φως μια συμμορία που δρούσε οργανωμένα κάνοντας επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών, αλλά όπως αναφέρει η εφημερίδα τα μέλη της συνδέονται ακόμη και με προβοκάτσιες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα άλλωστε, που επικαλείται τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ κατά την παρακολούθηση των δραστών, αποκαλύπτεται, ότι ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ ο οποίος επιχείρησε να ανέβει στα Ίμια με κίνδυνο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία δυο ημέρες πριν από το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στις 4 Φεβρουαρίου, είχε σχέσεις με τη νεοναζιστική ομάδα Combat18.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι σχέσεις της οργάνωσης δεν περιορίζονται στη συγγενή νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, αλλά επεκτείνονται και στη ΝΔ, το κόμμα που ως αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί να κυβερνήσει την Ελλάδα. Κι όλα αυτά όταν ο αρχηγός της γαλάζιας παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει ότι υπεύθυνη για τη βία είναι η Αριστερά και διακηρύσσει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι είναι υπέρμαχος του νόμου και τις τάξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για το πολιτικό υπόβαθρο των νεοναζιστών τρομοκρατών που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική, προκύπτει ότι αν και εμφανίζονται ως οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού, έχουν φιλικές σχέσεις με τη ΝΔ ενώ κάποιοι από αυτούς υπήρξαν ακόμη και στελέχη της.

Ένας νεοναζί με οικογενειακές ρίζες στη ΝΔ

Πρώτος και… «καλύτερος» ο δικηγόρος της οργάνωσης Γιώργος Μακρής, ο οποίος στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην ΟΝΝΕΔ έχοντας ενεργή δράση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου φοίτησε. Όπως γράφει η Documento, η σχέση του με τη ΝΔ είναι οικογενειακή παράδοση, αφού ο πατέρας του Χρήστος Μακρής ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στον νομό Αχαΐας και η μητέρα του Μαρία Φλωροπούλου ήταν υποψήφια και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά υποστηριζόμενη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται στο δημοσίευμα να έχει δουλέψει κι ως εθελοντής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Οι σχέσεις του όμως με τη ΝΔ δεν σταματάνε εκεί. Στις φοιτητικές εκλογές στις 13 Μαΐου 2015, ο Γ. Μακρής επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και φωτογραφίζεται στα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Τσιαγκλιώτη, με τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν και στο Facebook, να αποτελούν αναμφισβήτητο ντοκομέντο. Λίγο αργότερα και λίγο πριν το δημοψήφισμα θα εμφανιστεί στην εκπομπή τςη Τατιάνας Στεφανίδου, για να υπερασπιστεί το «ναι».

Ο Γ. Μακρής όμως εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Καρασαρίνη. Δεν τους ενώνει μόνο η κοινή φοίτηση στο πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη αλλά έχουν και κοινές απόψεις, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς ο Μακρής είναι θιασώτης των ακραίων απόψεων του Κασαρίνη, τις οποίες ο δεύτερος αναρτά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2.jpg

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

Οι στενές ιδεολογικές επαφές της ΟΝΝΕΔ με τους νεοναζί

Πιο συγκεκριμένα μετά τον Φεβρουάριο του 2012 όταν ομάδες κουκουλοφόρων βάζουν φωτιά στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί η ψεύτικη είδηση ότι πυρπολήθηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη. Όπως υπενθυμίζει η Documento, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ανδ. Καρασαρίνης αναρτά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα αντισημιτικό παραλήρημα ενοχοποιώντας τους Εβραίους και τους Αμερικανοεβραίους.

« Πατρίδα χωρίς ιστορία δεν είναι πατρίδα. Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία των Εβραιόφωνων που θέλουν να εξαλείψουν κάθε τι ελληνικό. Καίγεται η Εθνική Βιβλιοθήκη και οι Αμερικανοεβραίοι στην κυβέρνηση και στα κανάλια δεν λένε τίποτα... Μου θυμίζει την απώλεια...των λέξεων εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας. Και επίσης έλεος με τους κουκουλοφόρους. Ρίξτε μία και σκοτώστε κάποιον μία φορά. Δεν θα πειράξει κανέναν».

Τα λόγια αυτά δεν γράφονται από κάποιο μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αλλά από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ανδ.Καρασαρίνη. Τον Καρασαρίνη «χειροκροτά» με σχόλια στις αναρτήσεις του και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, ο Γ. Μακρής της Combat 18. 

Tο 2014 ο Ανδ. Καρασαρίνης αποκαλεί τον Γ Μακρή αξιόλογο συνομιλητή και τελικά τον καλεί να γράψει στο νεοφιλελεύθερο περιοδικό Youth της παράταξης.

Ένα χρόνο αργότερα, κι ενώ το προσφυγικό δράμα βρίσκεται στην κορύφωση του, ο φίλος του Μακρή και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ θα αναστατώσει τη ΝΔ όταν θα δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα TheTelegraph ότι «οι Σύροι μετανάστες φτάνουν ανενόχλητοι από την Τουρκία με τουριστικά πλοία», για να αναγκαστεί μετά την κατακραυγή να τα μαζέψει, με τη δικαιολογία ότι «χάθηκαν στη μετάφραση» τα όσα είπε.

Η Documento αναφέρει, ότι την ίδια εποχή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καρασαρίνης είναι συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Σημειώνεται επίσης ότι το 2008 ο Καρασαρίνης είχε διοριστεί από τον Γιώργο Βουλγαράκη μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Αιγαίου και παρά τις συγγενείς απόψεις του με τους νεοναζί της Combat 18 έθεσε υποψήφιος για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, λαμβάνοντας το αξίωμα του γραμματέα.

1.jpg

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

Και δεν είναι μόνο ένας…

Ενα ακόμη μέλος της οργάνωσης ο Χρήστος Μπαλάσκας φαίνεται να εκθειάζει στα social media τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν εκείνος δηλώνει ότι «δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να καθορίζει το μέλλον της χώρας». Ο Χρ. Μπαλάσκας γράφει τότε στο Facebook: «Πες το ρε Κούλη το φελέκι μου μέσα. Τόσο καιρό το φωνάζω και με κακοχαρακτηρίζουν», προσθέτοντας μάλιστα καρδούλες στην ανάρτηση.

Διαδικτυακές σχέσεις συμπάθειας αλλά και συμφωνίας φαίνεται ότι έχει και η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μαρία Φωκά με δύο από τους συλληφθέντες. Η Documento αποκαλύπτει ότι ποστάρει αναρτήσεις του Γ. Μακρή στη δική της σελίδα στο Facebook ενώ συνομιλεί συχνά με τον Χρ. Μπαλάσκα, εκφράζοντας δημόσια την αγάπη της.

Σημειώνει, λοιπόν, ο Κώστας Βαξεβάνης στο ρεπορτάζ του: «Υπό μία οπτική πρόκειται για κοινωνικές σχέσεις που εκφράζονται μέσα από το διαδίκτυο με ανθρώπους που ίσως δεν γνωρίζουν. Από την άλλη όμως γίνεται αισθητή μια ώσμωση και συναντίληψη στελεχών της ΝΔ με τους νεοναζί. Στην περίπτωση του γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, ο ΑνδΚαρασαρίνης δεν είναι εξαπατημένος συμπαθών κάποιων απόψεων του Μακρή αλλά αυτός που εκφράζει ρατσισμό και αντισημιτισμό και φυσικά φωτογραφίζεται μαζί του ως συνοδοιπόρος».

Δεν πέφτουμε βέβαια από τα σύννεφα για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ειδικά αν σκεφτούμε  την άκρως ρατσιστική άποψη του βουλευτή Λακωνίας της γαλάζιας παράταξης, Θανάση Δαβάκη, για τους Ρομά, ή αν γυρίσουμε κι ακόμα πιο πίσω και θυμηθούμε την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά, Σοφία Βούλτεψη, που είχε πει το αμίμητο ότι «δίπλα στους Ρομά κατοικούν άνθρωπο»… 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)