to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 23.01.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως συνεχίζει τον θλιβερό ρόλο του ντελίβερι των κολεγίων

«Η κα Κεραμέως συνεχίζει να ψευδολογεί και να στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της δημόσιας παιδείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο υπουργείο Παιδείας


«Η κα Κεραμέως συνεχίζει τον θλιβερό ρόλο του ντελίβερι των κολεγίων. Με τη ρύθμισή της, υποβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια και υπονομεύει το ευαίσθητο λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Συνεχίζει να ψευδολογεί», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:

«Αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια και πριν τον διαγωνισμό για μόνιμους διορισμούς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον νόμο Αρβανιτόπουλου της μνημονιακής περιόδου με τον οποίο καθιερώθηκε η επαγγελματική ισοδυναμία και δημιουργήθηκαν συνθήκες έμμεσης αναγνώρισης των τίτλων των κολεγίων.

Η κα Κεραμέως επαναφέρει τώρα τον νόμο Αρβανιτόπουλου και απορρίπτει ακόμα και νόμους της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν είχε συμμορφωθεί με τις πιέσεις για αναγνώριση των κολεγίων.

Αντί λοιπόν να ψευδολογεί, ας απαντήσει στην κριτική του αρμόδιου πολιτειακού οργάνου, του ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος της είχε υποδείξει έναν δρόμο αντιμετώπισης του ζητήματος με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η κα Κεραμέως, απομονωμένη κοινωνικά, επέλεξε την επαναφορά μνημονιακών πολιτικών. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον εκτός μνημονίων».

Τι ισχυρίστηκε η Ν. Κεραμέως

Για «υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ» που «περισσεύει», είχε μιλήσει νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή ανάρτηση του τελευταίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τα κολέγια και το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει πρόσβαση στο δημόσιο σε αποφοίτους κολεγίων ισότιμα με τους πτυχιούχους ΑΕΙ, παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16 του Συντάγματος».   

Η κ. Κεραμέως ισχυρίζεται στην απάντησή της πως «για 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των λεγόμενων κολεγίων, ως όφειλε με βάση το Ενωσιακό Δίκαιο. Επί 4 χρόνια οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζαν κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων», ενώ αναφέρθηκε προσκλήσεις για πλήρωση θέσεων επί ΣΥΡΙΖΑ και προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς. «Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων αναγνωρίζεται κανονικά», σημείωσε η υπουργός. «Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και για να γίνει προφανώς αρεστή σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολέγια και ψήφισε διάταξη που αποκλείει τους αποφοίτους τους από συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικών. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκαναν έως τότε», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας: «Η υποκρισία λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)