to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 06.05.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική απαξίωση της ΕΑΒ και του προσωπικού της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Επίσκεψη του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, του αν. τομεάρχη Οικονομίας, Γ. Τσίπρα, της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γ. Πούλου και του πρώην αν. υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Ρήγα, στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ)


Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας.

Κατά τις συναντήσεις τους με στελέχη της διοίκησης και μέλη του σωματείου εργαζομένων, αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση της εταιρείας (παραγωγικές δυνατότητες, στρατηγικούς στόχους, προγράμματα παραγωγής), συζήτησαν τόσο για την ανάγκη αναβάθμισής της εταιρείας όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως διαπιστώθηκε, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κινείται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης μιας τόσο σημαντικής για την εθνική άμυνα εταιρείας, η οποία απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης, αλλά επιχειρεί και την απαξίωσή της. Μάλιστα, η ΝΔ προχώρησε πρόσφατα στην περικοπή ετήσιων δαπανών της ΕΑΒ, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ περίπου (3,2 εκατ. ευρώ για μη μισθολογικό κόστος και 2,3 εκατ. ευρώ για επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας). 

Σε κοινή τους δήλωση, οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Γιώτα Πούλου και Πάνος Ρήγας, σημείωσαν: 

«Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδίαζε την παροχή 40 εκατ. ευρώ στους παρόχους εκπαίδευσης για τα voucher, προχωρούσε στην περικοπή 5,5 εκατ. ευρώ από την ΕΑΒ.

Με λιγότερο από το 14% του κόστους μιας αχρείαστης, όπως αποδείχθηκε, δαπάνης, θα μπορούσε να διατηρηθεί ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της άκρως απαραίτητης εταιρείας, η οποία -μεταξύ άλλων- παρέχει υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενόψει μάλιστα και της αντιπυρικής περιόδου, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και να στηρίξει την ελληνική οικονομία.

Η απαξίωση της ΕΑΒ και του προσωπικού της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η εταιρεία και οι άνθρωποί της δεν μπορεί να θυσιάζονται σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς που είναι άγνωστο τι εξυπηρετούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)