to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 28.04.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική ανικανότητα γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία

Το Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση 500 κινητών μονάδων υγείας με πρόσκληση ενδιαφέροντος


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κοροναϊού κατ΄οίκoν.

Η πρώτη αναγγελία για τη λειτουργία του δικτύου είχε γίνει πριν από σαράντα ημέρες περίπου στις 19 Μάρτη. Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι η αναγγελία θα συνοδευόταν από μια σοβαρή προεργασία.
Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι, πέραν των τυπικών προσόντων δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο πρόσληψης. Έτσι καθορίζεται ως μοναδικό κριτήριο η αύξουσα σειρά της αίτησης, δηλαδή η σειρά προτεραιότητας, η οποία από μόνη της δημιουργεί σοβαρές υποψίες πελατειακής διαχείρισης των προσλήψεων.
Επιπλέον, ενώ οι προσλήψεις τονίζεται ότι θα είναι άμεσες, δεν γίνεται καμία αναφορά για το που θα γίνονται τα 10000 περίπου tests που θα λαμβάνονται κάθε μέρα. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την επανάληψη του γνωστού « σκόιλ ελικικού», αφού η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί και μελέτη και διαφάνεια.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να οργανώσει οτιδήποτε είναι πέραν της πιστής τήρησης των υποδείξεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ειδικά όμως σε αυτή την περίπτωση η κυβερνητική ανικανότητα γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, γιατί στα tests θα στηριχτεί εν πολλοίς και το πρόγραμμα εξόδου από την καραντίνα.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρόσκληση ενδιαφέροντος και να επανέλθει με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας αξιοποιώντας το υπάρχων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλαίσιο δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)