to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 11.12.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει φτηνά παιχνίδια με την ημερομηνία των ευρωεκλογών

«Πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές»


Η κυβέρνηση, με στόχο να μειώσει το πολιτκό μήνυμα της αναμενόμενης ήττας στις εθρωεκλογές,επιχειρεί αν τις μετφέρει στις 25 Μαΐου, μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «πρόκειται για ένα πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές το οποίο δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών». Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Σαμαρά πενδύει στην αποχή καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της και με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού παίζει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καθώς μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας το  νόμο

Δεν πρόκειται παρά για ένα πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές το οποίο δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών. 

Είναι άλλη μία θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν.

Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το παν για να μειώσουν το πολιτικό μήνυμα  των ευρωεκλογών  το οποίο όμως θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τις δυνάμεις του μνημονίου.» 

Εν τω μεταξύ:

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Κ. Πουλάκης: Ευθεία εκτροπή η παρερμηνεία του νόμου που ίδιοι έχουν ψηφίσει

Απαντώντας στις εξαγγελίες που έκανε σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γ. Μιχελάκης, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, δήλωσε τα εξής :

Οι κυβερνητικές λαθροχειρίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έχουν τέλος. Έντρομοι μπροστά στο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας που είναι βέβαιο ότι θα εισπράξουν από τον ελληνικό λαό στις κάλπες και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα προκειμένου να απαλύνουν τις εντυπώσεις της εκκωφαντικής ήττας που θα υποστούν.

Αφού απέτυχαν οι πραξικοπηματικοί τους σχεδιασμοί να μεταθέσουν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών ενάμιση χρόνο αργότερα, αφού απέτυχε η αντιδημοκρατική τους προσπάθεια να προωθήσουν έναν αυταρχικότερο και εντελώς απολίτικο εκλογικό νόμο, τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν σε «παιχνίδια» με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ωστόσο, ο «Καλλικράτης» που οι ίδιοι ψήφισαν και στηρίζουν είναι σαφής και ρητός, γι’ αυτό και κάθε προσπάθεια αλλοίωσης όχι μόνο του νοήματος, αλλά και του ίδιου του «γράμματος» του νόμου, συνιστά ευθεία εκτροπή και έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική, αλλά και την ίδια την επιχειρηματολογία των εμπνευστών και των υποστηρικτών του «Καλλικράτη».

Καλούμε όλα τα κόμματα και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τους νομικούς επιστήμονες της χώρας να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Ας έχουν κατά νου στην κυβέρνηση ότι τα εκλογομαγειρέματά τους θα πέσουν στο κενό. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να παίζουν μικροκομματικά παιχνιδάκια με τη δημοκρατική έκφραση της λαϊκής βούλησης. Καλούμε λοιπόν τον κ. Μιχελάκη να ανακαλέσει άμεσα και να ευθυγραμμιστεί με τη μοναδική νόμιμη λύση: τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την 25η Μαΐου και των επαναληπτικών εκλογών, όπου χρειαστεί, την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα: Κ. Πουλάκης: "Είναι η 4η παρανομία και λαθροχειρία του κ. Μιχελάκη για τις εκλογές" 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)