to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 22.01.2014

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν αλλάζει την αποτυχημένη πολιτική της για να μην δυσαρεστήσει την τρόικα

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την «διαπραγμάτευση» κυβέρνησης-τρόικας


Μάρτυρας σε μια ακόμη σκηνοθετημένη και κακοπαιγμένη παράσταση γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο ελληνικό λαός, αναφορικά με την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με την λήψη νέων μέτρων και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της επόμενης διετίας.

Η ύπαρξη δημοσιονομικού αλλά και χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2014- 2015 καταδεικνύει την αποτυχία των μνημονιακών επιλογών. Ωστόσο, η δικομματική κυβέρνηση επιλέγει να μην χρησιμοποιήσει αυτή την αποτυχία ως ευκαιρία για αλλαγή της πολιτικής, προκειμένου να μην φανεί δυσάρεστη στα επιτελεία της τρόικας.

Οι δανειστές, για μια ακόμη φορά, απαιτούν την άμεση λήψη νέων μέτρων τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2015, το ύψος των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δις, τα οποία θα προστεθούν στα καταγραφόμενα 63 δις. περιοριστικών μέτρων της μνημονιακής εποχής. Έτσι, αποδεικνύεται με ξεκάθαρο τρόπο το σαθρό υπόβαθρο της νέας εθνικής αφήγησης, του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο υποτίθεται ότι θα μοιραζόταν κιόλας!

Την ίδια στιγμή, το χρηματοδοτικό κενό συστέλλεται και διαστέλλεται σε καθημερινή βάση, μεταξύ 11 και 20 δις, ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή ενός νέου μνημονίου, που καθαρά για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας και διαχείρισης θα λάβει έναν εύηχο τίτλο, διατηρώντας όμως απαράλλαχτα τα βασικά χαρακτηριστικά του: περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, αθρόες απολύσεις και ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Μοναδική λύση και επιτακτική ανάγκη αποτελεί η αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να λάβει τέλος η καταστροφική πορεία της χώρας και να διακοπεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)