to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 14.02.2017

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη

«Οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει. Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει, να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Τα σημερινά επεισόδια στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι  η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη.

Οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει. Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει,  να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα  ότι  η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει».  

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Νέα Δημοκρατία

 

«Τα σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα - τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο - αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών. 

Αναδεικνύουν, όμως, και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, που - άβουλη και ανίκανη - δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος. 

Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού»

 
 
 

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πέντε χρόνια μετά την “εμφάνιση” της Χρυσής Αυγής κανείς δεν δικαιούται να εκπλήσσεται πλέον με την αποτρόπαια ναζιστική της δράση.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να χύνει το δηλητήριο της στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα δικαστήρια και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.  Η βία της απειλεί τους πολίτες, απειλεί την Δημοκρατία. Είναι ναζί και εγκληματίες.  Πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες, να προστατέψουμε την Δημοκρατία.

Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Οι ανακοινώσεις καταδίκης από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι πλέον ανεπαρκείς.

Οφείλουμε ομόθυμη και θεσμική απάντηση. Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις. Θα κριθούμε από την ιστορία.

Η απόλυτη απομόνωση της Χρυσής Αυγής είναι καθήκον όλων μας. Απαιτούνται υπερκομματικές πρωτοβουλίες με διακομματική στήριξη.  Απαιτείται εγρήγορση στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία.

Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Το Κράτος Δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα των δολοφόνων. Να δράσουμε στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας.  Να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος.  Να δώσουμε ασφάλεια και δικαιώματα σε αυτούς που κινδυνεύουν.  Να ξεριζώσουμε κάθε ναζιστικό θύλακα στην διοίκηση και τα σώματα ασφαλείας. Να ενισχύσουμε τις άμυνες του πολιτεύματος στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Να θέσουμε ολοκληρωτικά εκτός νόμου την ναζιστική βία και τους εκφραστές της.

Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)