to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 20.07.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Λαφαζανη Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Β’ Πειραιά, Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας, υπεύθυνο της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, Κωνσταντίνο Μπάρκα, Βουλευτή Πρεβέζης, Αλέξη Μητρόπουλο, Βουλευτή Αττικής και Απόστολο Αλεξόπουλο, Βουλευτή Β’ Αθήνας αλλά και τον Μάρκο Μπασιούκα, εκπρόσωπο του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βρίσκεται από το πρωί μαζί με τους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην πύλη του εργοστασίου.


Ταυτόχρονα, η Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της στη ΓΑΔΑ και ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών Χαλυβουργών.

Σε δηλώσεις τους προς του δημοσιογράφους, οι Παν. Λαφαζάνης, Δημ. Στρατούλης και Μ. Μπασιούκας, τόνισαν, μεταξύ άλλων τα εξής:

Παν. Λαφαζάνης: «Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ. κατάντησαν την Ελλάδα κράτος του Μάνεση, όπου τα ΜΑΤ ασύδοτα και ανεξέλεγκτα εισβάλλουν χαράματα στη Χαλυβουργία, καταπατώντας κάθε ίχνος συνταγματικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας και να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες απεργοί που διεκδικούν την επιβίωσή τους».

Δημ. Στρατούλης: «Η κυβέρνηση σε συνέχεια της τρομοκρατίας και των εκβιασμών του μεγαλομέτοχου της Ελληνικής Χαλυβουργίας κ. Μάνεση σε βάρος των απεργών εργατών με άσκηση ποινικών διώξεων, 120 απολύσεις και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού τάχθηκε σήμερα ανοιχτά στο πλευρό του με τη χρησιμοποίηση ωμής και απρόκλητης αστυνομικής βίας, στρατιωτικού τύπου, σε βάρος τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι αλληλέγγυος με των αγώνα των χαλυβουργών και ζητά από την κυβέρνηση να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ από την πύλη της επιχείρησης, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες εργάτες και να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος με βάση τις αποφάσεις της τελευταίας γενικής συνέλευσης των απεργών. Ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας μας. » 

Μάρκος Μπασιούκας: «Αυτό το πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός, όπου μεγάλη, τεράστια δύναμη της Αστυνομίας επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των απεργών χαλυβουργών, δείχνει τις προθέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Το κράτος και οι κατασταλτικές του δυνάμεις ενήργησαν ως υπάλληλοι του Μάνεση εναντίον των απεργών χαλυβουργών. Καμία πολιτική άγριας καταστολής δεν πρόκειται να σταματήσει αυτόν τον αγώνα αν δεν δικαιωθεί! Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων χαλυβουργών, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Εργασίας και την Αστυνομία για την ωμή βία και χρήση χημικών σε βάρος των απεργών και των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων εργαζόμενων. Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην απογευματινή 17:30, συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους απεργούς χαλυβουργούς,  στη Γέφυρα Ασπροπύργου, για να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να έρθει η νίκη για τους χαλυβουργούς!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)