to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 06.10.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει το «success story» στο εξωτερικό.  Μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα σε έναν πόλεμο που τελικά… δεν έγινε, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς.  

Τις ημέρες που ο κ. Σαμαράς, θα βρίσκεται στο Ισραήλ, οι δυο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Ταυτόχρονα πολυπληθής ομάδα υπουργών αλλά και  ο ειδικός σύμβουλος, Ανδρέας Ταπραντζής, από το ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν σειρά συναντήσεων με Ισραηλινούς αξιωματούχους, για να εντατικοποιηθεί η στρατηγική συνεργασία των δυο χώρων. Μια στρατιωτική συνεργασία που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας.

Είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός της χώρας μας θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα. Τα Παλαιστινιακό ζήτημα ήταν πάντα σημαντικό στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο πρωθυπουργός, με την ενέργειά του αυτή, υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο.

Η πορεία της Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική,  την μετατρέπει ταχύτατα σε «φυλάκιο» των επικίνδυνων για την ειρήνη αμερικανοΐσραηλινών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που επιφυλάσσει απρόβλεπτες  συνέπειες για την χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και γεωπολιτικό «εξάρτημα» περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Θα συνεχίζει να μάχεται με μεγαλύτερο πείσμα για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με σκοπό  να βγει η Ελλάδα από την διεθνή περιθωριοποίηση, στην οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις την έχουν καταδικάσει. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)