to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 10.05.2018

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ Χρηματοπιστωτικού Τομέα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Διεύθυνσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας

H Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, με ψήφισμά της, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Διεύθυνσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας να αποσπάσει με εκβιαστικό τρόπο την συναίνεση των εργαζομένων του Ιδρύματος στη μείωση κατά 40% του ωραρίου και του μισθού τους


Αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χρηματοπιστωτικού Τομέα καταγγέλλει ως  απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Διεύθυνσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας να αποσπάσει με εκβιαστικό τρόπο την συναίνεση των εργαζομένων του Ιδρύματος στη μείωση κατά 40% του ωραρίου και του μισθού τους.  Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, παρουσιάζει ως μονόδρομο την υπογραφή τροποποιητικής σύμβασης που μετατρέπει το ωράριο τους από πλήρες σε μερικής απασχόλησης με ανάλογη μείωση μισθού. Επιλέγει – με ποια κριτήρια; - εννέα από τους εξήντα οκτώ εργαζόμενους για να είναι τα πρώτα θύματα, απαντώντας με αοριστίες για το πώς εξασφαλίζεται η περαιτέρω πορεία του ιδρύματος.

Το οικονομικά προβλήματα του ΜΙΕΤ, τα οποία δεν προέκυψαν  ξαφνικά το 2018, αλλά σοβούν εδώ και χρόνια, φορτώνονται στους εργαζόμενους, αυτούς που δεν είχαν καμία ευθύνη ή συμμετοχή στις οικονομικές αποφάσεις, στον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων του, στον προγραμματισμό προσλήψεων.

Το πολιτισμικό αποτύπωμα στη κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών που επιχειρεί να αφήσει η Εθνική Τράπεζα δια του ΜΙΕΤ, στο Δ.Σ. του οποίου προεδρεύει ο πρόεδρος της Τράπεζας,  δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των εργαζομένων και μάλιστα με τρόπο εκβιαστικό.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του ΜΙΕΤ και ζητάμε από τη Διοίκηση της Εθνικής να αναζητήσει τις πραγματικές αιτίες για τα οικονομικά προβλήματα, και να αποτρέψει τις εμβαλωματικού τύπου λύσεις εις βάρος των συναδέλφων που δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)