to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 10.07.2020

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Το χάος στον τουρισμό και στους υγειονομικούς κανόνες λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης συνεχίζεται

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με αφορμή την αύξηση των εισερχόμενων κρουσμάτων, αποτελούν μνημείο γελοιότητας» τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:

Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με αφορμή την αύξηση των εισερχόμενων κρουσμάτων, αποτελούν μνημείο γελοιότητας.

Αφού πρώτα άνοιξε τα σύνορα χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να πιέσει την ΕΕ για υποχρεωτικά τεστ πριν την άφιξη στην Ελλάδα, αφού κάθε μέρα βγάζει διαφορετικές αποφάσεις που αναιρούν τις αμέσως προηγούμενες, τώρα τρέχει να προλάβει, κατόπιν εορτής, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για τον Προμαχώνα. Καταδικάζει έτσι μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή σε δυσμένεια μέσα από την άνιση αντιμετώπιση όσων επιλέξουν τον οδικό τουρισμό.

Η απουσία σχεδιασμού εκθέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, αλλά συνολικά όλους τους πολίτες.

Κι όλα αυτά, αφού πρώτα δημιούργησε χάος με την ανερμάτιστη πολιτική της σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό.

Αντί για επικοινωνιακές κορώνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν οδηγηθεί η φετινή τουριστική περίοδος στην ολική καταστροφή.

Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα

   1. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

   2. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

   3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της εθνικής αρχής διαφάνειας, της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

   Η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

   Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

   Στη σύσκεψη μετείχαν: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γ.γ Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γ.γ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Χαμπίδης.

Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα στη χώρα - 40 στις πύλες εισόδου

Εξήντα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)