to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 26.05.2015

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Επιβεβλημένη η αθώωση των 3 διαδηλωτών - Θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα για να επιστρέψει η δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σε ανακοίνωσή του καλεί την Τετάρτη 27 Μάη 11 το πρωί στα Δικαστήρια Χανίων να απαιτήσουμε την αθώωση των 3 αγωνιστών


Ένα ακόμα χτύπημα στο σώμα της Δημοκρατίας…

Στα δικαστήρια Χανίων, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία – με τρόπο δυστυχώς αρνητικό – να πιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της περασμένης περιόδου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί, για μια ακόμα φορά, ο αγώνας για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη θηλιά των μνημονίων, η αντίσταση στη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και στον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Κι αυτό στο πρόσωπο τριών Χανιωτών – ανάμεσά τους και ο νυν πρόεδρος της ΕΛΜΕ – που συνελήφθησαν στις 25 Μάρτη 2012, «από το σωρό» κατά τη συνήθη τότε αστυνομική πρακτική και χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο, παρά μόνο μια γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία εκατοντάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Το κατηγορητήριο σαθρό και στημένο, όπως και στις υπόλοιπες δικογραφίες που σχηματίστηκαν την ίδια περίοδο στα Χανιά και όχι μόνο, πολλές φορές μάλιστα με τους ίδιους μάρτυρες, προκειμένου να ποινικοποιήσουν τις μαζικές εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που δεν αφορά απλά σε τρεις αγωνιστές. Πέρα από την καταστολή και την αστυνομοκρατία, αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της δημοκρατίας, αφορά στο δικαίωμα του λαού να εκφράζεται, να αγωνίζεται και να παλεύει για το δίκιο του.

Η οριστική αθώωση των 3 διαδηλωτών, είναι επιβεβλημένη και θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα για την επιστροφή της δημοκρατίας στον τόπο μας, μήνυμα ευθυγραμμισμένο με την καταγεγραμμένη έκφραση της λαϊκής βούλησης στις 25 Γενάρη ενάντια στον μνημονιακό καταναγκασμό.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση που καλούν η ΕΛΜΕ Χανίων, φορείς και σωματεία της πόλης την ημέρα της δίκης Τετάρτη 27 Μαΐου στις 11 πμ στα δικαστήρια όπου θα διεξαχθεί η δίκη.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)