to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 06.04.2015

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Να αντικατασταθεί άμεσα ο αστυνομικός διευθυντής

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής καλεί την κυβέρνηση να αντικαταστήσει άμεσα τον αστ. διευθυντή Χαλκιδικής και τον επι κεφαλής αξιωματικό της χθεσινής επιχείρησης, να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας και να δώσει άμεσα εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της


Διαβάστε ακόμα: Κοινή δράση του παρακράτους της Eldorado και των ΜΑΤ στις Σκουριές - Επιτέθηκαν σε διαδηλωτές

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: 
 

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα. Οι υπάλληλοι της Eldorado όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι  να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την αστυνομία, επιτέθηκαν  στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος.

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν.

Καλούμε την κυβέρνηση: Να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ τον αστ. διευθυντή Χαλκιδικής και τον επι κεφαλής αξιωματικό της σημερινής επιχείρησης - Να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας - Να δώση ΑΜΕΣΑ εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της.

Τονίζουμε, ότι τόσο οι παρανομίες της εταιρείας, όσο και η καταστροφή που επιφέρουν οι δραστηριότητές της, έχουν τεκμηριωθεί. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, γιατί οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες προκαλούν αφενός μη αντιστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον και αφετέρου εντείνουν τις κοινωνικές ταραχές εξυπηρετώντας μόνο την εταιρεία που αυτό είναι πάγια τακτική της.

Όσοι δε, επενδύουν στην ένταση και την πολεμική, προσδοκώντας το όποιο πολιτικό όφελος, σε βάρος του κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, θα αποτύχουν.
 

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, έχουν τοποθετηθεί και έχουν ταυτόσημη και ξεκάθαρη θέση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού. Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την κοινωνία της Χαλκιδικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)