to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 21.09.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Βενιζέλο: Σχιζοφρενικό να εισηγείται τη διαμόρφωση «προοδευτικής» κυβέρνησης

«Σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει»


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου στην εφημερίδα «REAL NEWS»:

«Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και ταυτόχρονα σχιζοφρενικό ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης να εισηγείται την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κυβέρνησης και μάλιστα «με προοδευτικό πρόσημο» (σσ διαβάστε παρακάτω), σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει. 

Είναι, όμως, ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Καλά ξεμπερδέματα ....».

Διαβάστε την απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο παραπάνω σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ: Ή με προοδευτικό πρόσημο ή με «φιλοευρωπαϊκό» (αρκεί να κυβερνάει ο Βενιζέλος) 

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Real News (με bold οι ερωτήσεις):

-Ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Αν δεν έχει αυτοδυναμία θα τον στηρίξετε έστω με ψήφο ανοχής ή οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ τις οποίες χαρακτηρίσατε «επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς» δεν σας αφήνουν περιθώρια;

Ευ. Βενιζέλος: Κατά καιρούς έχουν προεξοφληθεί πολλές και διάφορες προγνώσεις οι οποίες διαψεύστηκαν οικτρά την ημέρα των εκλογών. Η εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ και αυτή η πλειοδοσία δημαγωγίας, λαϊκισμού, ανακριβειών και ψευδαισθήσεων, νομίζω ότι ήταν ένα καίριο στρατηγικού χαρακτήρα πλήγμα στην όποια αξιοπιστία του. Επανέλαβε τις πιο φαύλες πρακτικές της μεταπολίτευσης που υποτίθεται ότι κατηγορεί . Οι πολίτες όμως τώρα ξέρουν. Το 2014 δεν είναι ούτε 2009,ούτε 2007 για να μη πάω πολύ πιο πίσω .

Η δική μας θέση ως προς τη κυβέρνηση είναι σταθερή. Είναι αυτή που διατυπώσαμε και το 2012 στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ή εάν αυτό αριθμητικά δεν επαρκεί, κυβέρνηση συνεργασίας όλων των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

- Εννοείτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων κεντροαριστερών δυνάμεων;

Ευ. Βενιζέλος: Σταθερή ιδεολογική πρότασή μας είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Αν αυτό αριθμητικά δεν είναι εφικτό, τότε η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών, αλλά υπεύθυνων και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Βέβαια, πραγματικά προοδευτικό είναι μόνο ό,τι βασίζεται στην αλήθεια και την υπευθυνότητα. Δεν είναι ο «ριζοσπαστισμός» της ανευθυνότητας και της δημαγωγικής πλειοδοσίας που οδηγεί τη χώρα στα βράχια και εξανεμίζει τις θυσίες των Ελλήνων. Άλλωστε και το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 προτείναμε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και αυτός αρνήθηκε. Κάθε κυβερνητικό σχήμα προϋποθέτει βέβαια προγραμματική συμφωνία έντιμη όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων, αλλά και με την κοινωνία. Βάση μιας τέτοιας συμφωνίας μπορεί να είναι πλέον μόνον η αλήθεια.

Επίσης προτείναμε από το 2012 τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Και τώρα εάν νομίζει ότι αυτά που λέει είναι υποστηρίξιμα στη διεθνή διαπραγμάτευση, δεν έχει παρά να έρθει στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης να τα πει στους διεθνείς συνομιλητές της χώρας για να δει πόσα απίδια έχει ο σάκος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)