to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 16.04.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές κόντρες στη ΝΔ: Συνονθύλευμα φατριών η Νέα Δημοκρατία

«Εικόνα εσωκομματικού εμφυλίου μεσούσης της προεκλογικής περιόδου»


«Τα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει η ΝΔ ενόψει των εκλογών του Μαΐου είναι αντίστοιχα της πολιτικής της γύμνιας και του πανικού μπροστά στην κυβερνητική κατάρρευση» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις πολλαπλές υποψηφιότητες προερχόμενες από τη ΝΔ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα δηλητηριώδη σχόλια κεντρικών στελεχών του κόμματος για το ευρωψηφοδέλτιο και τις οι επιθέσεις “σαμαρικών” ιστοσελίδων (antinews.gr) σε “αντι-σαμαρικούς” βουλευτές και στελέχη.

Θυμίζουμε ότι:

Ο "καραμανλικός" υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, αλλά και παραδοσιακοί παράγοντες, όπως ο Ανδ. Ανδριανόπουλος και ο Χρ. Αγραπίδης, παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του συνδυασμού Μώραλη στον Πειραιά, ενώ η Ν.Δ. υποστηρίζει τον Β. Μιχαλολιάκο. Ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν γίνεται να είναι «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα» ο Αρβανιτόπουλος.

Σήμερα, το φιλο-σαμαρικό antinews.gr κάνει λόγο για «προσωπικά τους παιχνίδια κάποιων που ούτε λίγο ούτε πολύ λειτουργούν  ως Πέμπτη φάλαγγα, όσο βαρύ και εάν ακούγεται αυτό!» Όπως αναφέρει: «Αρκετοί ευεργετηθέντες, διάλεξαν την Μεγάλη Εβδομάδα, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες, είτε για να ρίξουν χολή στον Αντώνη Σαμαρά, είτε για να υπονομεύσουν τις επιλογές της ΝΔ».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι "ποτέ δεν συγχώρεσε τον Αντ. Σαμαρά", για να πάρει απάντηση από το antinews.gr: "Σιγά μην ζητήσουμε συγχωροχάρτι από τον Δον Κορλεόνε και... Εφιάλτη". Ευ. Αντώναρος και Ντ. Μπακογιάννη άφησαν αιχμές για το "ευρωψηφοδέλτιο - Δελφινάριο" που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς, στο οποίο μετέχουν πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, αλλά απουσιάζουν φιλοευρωπαϊκές φωνές, όπως αυτή της Μ. Γιαννάκου.

Σε tweet του ο κ. Αντώναρος ανέφερε: «Προς τους μέχρι σήμεραε υρωβουλευτές της ΝΔ: Ανθ' υμών οι Γουλιμήδες (με ελάχιστες εξαιρέσεις)». Σε άλλο tweet σημειώνει: «Ευτυχώς που υπάρχουν λίγα φωτεινά ονόματα για να ψηφίσει κανείς και να μαυρίσει τηλεαστέρες, μαϊντανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα».

Ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς άφησε στα κρύα του λουτρού τον Γ. Κουμουτσάκο για να ενταχθεί ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού.

 

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  για τις εσωκομματικές κόντρες στη ΝΔ:

«Οι πολλαπλές υποψηφιότητες προερχόμενες από τη ΝΔ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα δηλητηριώδη σχόλια κεντρικών στελεχών του κόμματος για το ευρωψηφοδέλτιο, οι επιθέσεις “σαμαρικών” ιστοσελίδων σε “αντι-σαμαρικούς” βουλευτές και στελέχη, συνθέτουν μια εικόνα εσωκομματικού εμφυλίου μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Αυτή είναι η ΝΔ, ένα συνονθύλευμα φατριών. Τα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει η ΝΔ ενόψει των εκλογών του Μαΐου είναι αντίστοιχα της πολιτικής της γύμνιας και του πανικού μπροστά στην κυβερνητική κατάρρευση».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)