to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 04.05.2020

Πολιτική

«Παράνομη μεθόδευση»: Τη διεύρυνση των κατηγοριών σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου αποφάσισε η ΝΔ

«Απέτυχαν να μπλοκάρουν την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και δικαστικούς λειτουργούς. Θα αποτύχουν ξανά», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του


Την πρόταση  διεύρυνσης των κατηγοριών σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου στην όποια προχώρησε η ΝΔ, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του (4/5/20.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει:

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η υπόθεση της προανακριτικής θα μετατραπεί για τη ΝΔ σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό. Αυτό και γίνεται.

Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό  σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησης τους κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν.

Απέτυχαν να μπλοκάρουν την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και δικαστικούς λειτουργούς. Θα αποτύχουν ξανά».

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για το εν λόγω ζήτημα στη Βουλή αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με παρόντες 60 βουλευτέςυτριες και όλοι οι υπόλοιποι/ες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο (χρειάζεται πλειοψηφία 151).

Το πρωί της Δευτέρας 4/5 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν από τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον δεύτερο όροφο της Βουλής και υπέγραψαν το κείμενο το οποίο κατατέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή.

«Παράνομη μεθόδευση»

Από την πλευρά τους, ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, χαρακτηρίζουν ως παράνομη μεθόδευση την πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση των διερευνόμενων αδικημάτων από την ειδική κοινοβουλευτική προανακριτική επιτροπή της Βουλής και προσθέτουν ότι μεθοδεύσεις αυτές αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών.

Αναλυτικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε δήλωση τους επισημαίνουν τα εξής:

«Η Ν.Δ. τελείως παρανόμως και μεθοδευμένα, κατάθεσε εσπευσμένα σήμερα στη Βουλή νέα πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αμέσως μετά την προχθεσινή κατάθεση της τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένιας Δημητρίου, και πριν αυτή ολοκληρωθεί, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά τις αντιφατικές και αναληθείς καταθέσεις των εισαγγελέων Αγγελή και Ράϊκου.

Η Ν.Δ. επιδιώκει παρανόμως, πριν κληθούν και εξετασθούν ουσιώδεις μάρτυρες που ζητήθηκαν από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, να αποσπάσει με την πλειοψηφία που διαθέτει στην Βουλή, επέκταση του κατηγορητηρίου από την ήδη λειτουργούσα κοινοβουλευτική επιτροπή, μετά από γνωμοδότηση της σχετικής επιτροπής της Βουλής. Αυτή όμως η μεθόδευση είναι παράνομη, γιατί δεν μπορεί να εξετάσει η ίδια κοινοβουλευτική επιτροπή και νέα αδικήματα. Είναι δε ανεπίτρεπτο και παράνομο, διαρκούσης της λειτουργίας της πρώτης κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής επιτροπής και πριν αυτή ολοκληρώσει την διαδικασία, να εκφράζουν γνώμη μέλη της περί υπάρξεως ενδείξεων ενοχής, γιατί αυτό αποτελεί μεροληπτική λειτουργία που απαγορεύεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι ανωτέρω μεθοδεύσεις αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών και σχέδιο πολιτικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Ό,τι όμως και να κάνουν, η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί μικροκομματικοί στόχοι της Ν.Δ.». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)