to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 10.12.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ: Να μην επιτρέψουμε να συντελεσθεί το έγκλημα ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΕΥΔΑΠ


Απάντηση της Κομισιόν στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Ν. Χουντή

Αν πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, ο αγοραστής πρέπει να λάβει μέσα σε 90 μέρες τις τεράστιες μη αμφισβητούμενες οφειλές του Δημοσίου και των Δήμων που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες. Αυτό θα συμβεί εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης απλά «κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του οφειλέτη», σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη σαφέστατη απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου της Κομισιόν  κ. Α. Šemeta . στην ερώτησή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με τα χρέη του Δημοσίου και των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ.

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται και η επιχείρηση λεηλασίας που επιχειρείται από την τρόικα εξωτερικού, με τη συμπαράσταση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Δημόσιας Περιουσίας και των Δημόσιων Αγαθών.

Τη στιγμή που από το ΤΑΙΠΕΔ η περιουσία της ΕΥΔΑΠ τιμολογείται με  250 εκατ. ευρώ, ο νέος αγοραστής (με το καλημέρα σας), λαμβάνει 522 εκ. ευρώ σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία!!!

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συντελεσθεί αυτό το έγκλημα. Τώρα είναι η ώρα, όλοι όσοι εργαζόμαστε στην ΕΥΔΑΠ, τα Σωματεία, η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, να συντονιστούν μαζί με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, τις ανοικτές συνελεύσεις, τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται εντός και εκτός Ελλάδας, τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται Δημόσια Αγαθά, τους Δήμους, την Περιφέρεια Αττικής στον αγώνα:

Για άμεσο πάγωμα κάθε διαδικασίας πώλησης της ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.
Για σταδιακή επανάκτηση από το Δημόσιο όλων των μετοχών της ΕΥΔΑΠ.
Για μια ΕΥΔΑΠ Δημόσια Κοινωνική που να εξασφαλίζει  τα Υδάτινα αποθέματα, με την  ορθολογική διαχείριση τους .
Για μια ΕΥΔΑΠ Δημόσια Κοινωνική που θα αποτελεί εργαλείο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης  της ελληνικής οικονομίας που καταστρέφεται από τη μνημονιακή λαίλαπα.
Για μια ΕΥΔΑΠ Δημόσια Κοινωνική που πρωταρχικός της στόχος θα είναι η εξασφάλιση σε κάθε νοικοκυριό μιας ελάχιστης ποσότητας νερού ανεξάρτητα από το εάν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή όχι.
Για μια ΕΥΔΑΠ Δημόσια Κοινωνική που θα εξασφαλίζει τη παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε όφελος των πολιτών και όχι των διαφόρων μικρών και μεγάλων συμφερόντων που μέχρι και σήμερα τη λυμαίνονται.
Για μια ΕΥΔΑΠ Δημόσια Κοινωνική που θα εξασφαλίζει και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με εργαζόμενους που θα αμείβονται αξιοπρεπώς με σεβασμό στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ,τους  Κανονισμούς Προσωπικού και την εργατική νομοθεσία.
Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

Βιώνουμε την ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού. Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, μέσα από πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες, μετατρέπει την κοινωνική απόγνωση σταδιακά  σε ελπίδα.

Επικοινωνήστε, συζητήστε με τη Κλαδική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, πυκνώστε τις γραμμές της για:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; 

ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)