to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 17.01.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εξωφρενικό το πλαφόν συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς

«Αυθαίρετο και εξωφρενικό» χαρακτηρίζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ το «ατομικό πλαφόν» συνταγογράφησης που καθιερώνει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, με την οποία όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παρεμποδίζεται η πρόσβαση στο φάρμακο που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.


Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάσει της εγκυκλίου «οι ασθενείς είτε θα πρέπει να αναζητούν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ατομικής συνταγογράφησης από γειτονιά σε γειτονιά και από χωρίον εις χωρίο, είτε θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, είτε θα μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους».

«Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι της υγείας είναι επικίνδυνοι», προσθέτει και ζητεί την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου και την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης στην οποία βασίζεται.

Ολόκληρο το σχόλιο

Η προχειρότητα και η εγκληματική ανευθυνότητα συνδυάζονται με τη δογματική εμμονή στις μνημονιακές πολιτικές περικοπής των δημόσιων δαπανών υγείας και γεννούν τέρατα.

Με το αυθαίρετο, εξωφρενικό «ατομικό πλαφόν» που καθιερώνει η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, που βασίζεται σε νομοθέτημα του κ. Γεωργιάδη, εμποδίζεται η άσκηση του ιατρικού έργου και παρεμποδίζεται η πρόσβαση στο φάρμακο που έχουν ανάγκη οι ασθενείς. Έτσι οι ασθενείς, είτε θα πρέπει να αναζητούν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ατομικής συνταγογράφησης από γειτονιά σε γειτονιά και από χωρίον εις χωρίο, είτε θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, είτε θα μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους.

Η εγκύκλιος πρέπει να ανακληθεί άμεσα όπως και να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση στην οποία βασίζεται. Ο αναγκαίος έλεγχος δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των ασθενών με γελοία και ανεύθυνα μέτρα. 

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι της υγείας είναι επικίνδυνοι. Να τους σταματήσουμε!  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)