to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 18.10.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη αφωνία της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ

«Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. να αξιοποιήσει όλες τις διαπραγματεύσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό και να διασφαλίσει τα ποσά ενισχύσεων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες σήμερα»


Οι Έλληνες αγρότες θα πρέπει να ανησυχούν για την αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην βούληση του νέου Επίτροπου Γεωργίας για πλήρη εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων στη νέα ΚΑΠ, όπως αυτή εκφράσθηκε στην ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου χαρακτηριστικά δήλωσε ότι “είµαστε σε πολύ καλό δρόµο για την εξίσωση των επιδοτήσεων µεταξύ των κρατών-µελών και των αγροτών που δραστηριοποιούνται στην ίδια χώρα, ενώ εφόσον αναλάβω θα κάνω ό,τι µπορώ για να επισπεύσω τη διαδικασία αυτή”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξηγούν «αυτό πρακτικά σημαίνει τεράστια μείωση  πάνω του 50% των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι έλληνες αγρότες (από 57 ευρώ το στρέµµα κατά µέσο όρο θα λαµβάνουν περίπου 26 ευρώ το στρέµµα). Σε αυτή τη περίπτωση ένας πολύ μεγάλος αριθμός, κυρίως μικρών εκμεταλλεύσεων, θα γίνει μη βιώσιμος, το εισόδημα του Έλληνα αγρότη θα καταβαραθρωθεί, η γεωργική δραστηριότητα θα εγκαταλειφθεί, με σοβαρές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον».

«Περιμέναμε ότι κατ’ ελάχιστον ο αρμόδιος Υπουργός κος Βορίδης στο Συμβούλιο Υπουργών που πραγματοποιήθηκε στις 14-15/10, θα διατύπωνε ξεκάθαρα ότι αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την χώρα μας και θα κατέγραφε την πλήρη αντίθεση του. Αντί αυτού περιορίσθηκε μόνο στην υπεράσπιση του ύψους του προϋπολογισμού, χωρίς καμία αντίθεση στην παραπάνω πρόταση του Ευρωπαίου Επίτροπου για τον τρόπο κατανομής του μεταξύ των κρατών μελών» επισημαίνουν.

«Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. να αξιοποιήσει όλες τις διαπραγματεύσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό και να διασφαλίσει τα  ποσά ενισχύσεων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες σήμερα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)