to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 10.02.2013

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ το «λάθος του ΔΝΤ» στοιχίζει ζωές στη χώρα μας, ο κ. Σαμαράς δεν ψέλλισε τίποτα για αυτό στη Σύνοδο

Aνακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής


Ο κ. Σαμαράς, ενώ σε άλλη μία κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο, πήγε, είδε και απήλθε, εμφανίστηκε στη συνέχεια να θριαμβολογεί δημιουργώντας μία εικονική πραγματικότητα. 

Η μείωση των κονδυλίων, που για πρώτη φορά γίνεται στην ιστορία της ΕΕ, έρχεται σε μια στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία έχει εισέλθει ξανά σε υφεσιακή πορεία αποδεικνύοντας την εμμονική ιδεοληπτική πολιτική των ευρωπαϊκών ηγεσιών.  

Και ενώ αυτή η μείωση κυμαίνεται συνολικά στο 3%, για τη χώρα μας ανέρχεται στο 25%. 

Και ενώ στη χώρα μας βρισκόμαστε σε παρατεταμένη ύφεση με τεράστια αύξηση της ανεργίας και 25% μείωση του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Και ενώ το «λάθος του ΔΝΤ» στοιχίζει ζωές στη χώρα μας, ο κ. Σαμαράς δεν ψέλλισε τίποτα για αυτό στη Σύνοδο. 

Και ενώ άλλες χώρες ιδιαίτερα του Νότου, διεκδίκησαν και πήραν παραπάνω χρηματοδότηση για τον αγροτικό τομέα, ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα και κοροϊδεύει τους έλληνες αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση.   

Αυτά άραγε αποτελούν επιτυχία για τον κ. Σαμαρά; Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι όσο και να προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να κάνει το άσπρο μαύρο, η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψευστεί και η λύση για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας είναι η αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, που αφετηρία της θα έχει την κατάργηση του μνημονίου της καταστροφής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)